מאפה שמרים במילוי גבינות
* צילום התוצאה

25 מנות
אפיה משולב
עתיר פחמימות

קושי: קל הכנה
» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 3 כוסות קמח
- 3 כפות כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 ו-1/2 כפיות מלח
- מים לפי הצורך
- כ-300 גרם תערובת גבינות לפי הטעם: ריקוטה עם בולגרית לדוגמה
- כמה עלי בזיליקום
- פלפל לבן לטעמכם
- 1 ביצה
- 1/2 כף קמח
1 ביצה טרופה עם טיפונת מים
שומשום, גרגרי מלח גס, קצח (לבחירה או ביחד)
דרך הכנה
- להכניס את הקמח והשמרים לקערת המערבל ולערבב ידנית עם מטרפת קצף לפיזור טוב
- להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב שוב
- להוסיף את השמן וחצי מכמות המים ולהתחיל ללוש
- בהתאם למרקם הבצק וסוג הקמח יש להוסיף מעט מים בהדרגה. הבצק אמור לצאת רך וגמיש ולא דביק
- להשאיר מכוסה כחצי שעה עד תפיחה נאה
-
לערבב היטב את הגבינות עם התבלינים והקמח.
להקציף את הביצה מעט ולהוסיף לתערובת תוך ערבוב - ללוש שוב את הבצק עד הוצאת האוויר
- לחמם את התנור ל-200 מעלות
- לחלק את הבצק לחלקים שווים (כ-3)
- לרדד כל חלק בתורו למלבן
- להניח מילוי בחלק האמצעי
- לחרוץ פסים בקצוות הארוכים של הבצק (כ-5 ס"מ אורך)
- לקפל את הרצועות שנוצרו מהחיתוך על המילוי, רצועה אחת מעל השניה, כאשר בכל פעם קולעים רצועת בצק מצד אחר של המלבן.
-
לחילופין אפשר להניח את המילוי בצד הגבהו/רחוק של המלבן, לחרוץ רצועות בצד התחתון (7 ס"מ) ולגלגל כמו רולדה לכיוון הרצועות, אלה כבר תעלה בצורה יפה על הגלילה.
אם רוצים, ניתן כעת למרוח בביצה טרופה וגם לזרות מלח גס/שומשום וכו'. - להכניס לתנור לכ-30 דקות או עד שמזהיב יפה
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -