עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה
לא מפסיקים ללקק את האצבעות

8 מנות
אפיה
דל שומן

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 עוף שלם חתוך למנות הגשה או 8 מנות חלק תחתון
- 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
- 1.5 כוסות שזיפים יבשים
- 1 חבילה רסק עגבניות בינונית
- 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
- 1/3 כוס רוטב סויה (ירוק - מופחת מלח)
- 1 כף טובה גריל עוף
- 1 כפית טובה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 3 שיני שום גדולות כתושות
- 1 כפית צ'ילי גרוס - לא חובה (לאוהבי הפיקנטיות)
- 1 כוס מים רותחים
דרך הכנה
- מערבבים בקערה עמוקה את כל מרכיבי הרוטב. אם סמיך מדי מוסיפים מים רותחים.
- מכניסים את חלקי העוף לקערה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-10 שעות. העוף חייב להיות שקוע בנוזלים.
- מפזרים את הבצל בתחתית תבנית אפייה עם נייר אפיה.
- מוציאים מהקערה את העוף ומפזרים בתבנית.
- מכניסים לקערה עם שארית הרוטב את הפטריות והשזיפים. מערבבים היטב ושופכים על העוף.
- מסדרים היטב בתבנית כך שהפטריות והשזיפים יהיו בין חלקי העוף ולא מעליו.
- מכסים התבנית בנייר אלומיניום בצורה אטומה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות לשעה וחצי.
- מסירים את הניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה להשחמת העוף.
- מדי כ-10 דקות מזליפים מהרוטב על חלקי עוף.
הערות
ניתן להחליף את הסילאן בדבש. ניתן במקום צ'ילי גרוס לשים פרוסות צ'ילי טרי ברוטב - הרבה יותר טוב.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- טרין שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- לפתן פירות יבשים וטריים [אבי מ.] - ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול