עוף צלוי בשזיפים, סילאן וסויה
לא מפסיקים ללקק את האצבעות
8 מנות
אפיה
דל שומן
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 עוף שלם חתוך למנות הגשה או 8 מנות חלק תחתון
- 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לחצאים
- 1.5 כוסות שזיפים יבשים
- 1 חבילה רסק עגבניות בינונית
- 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
- 1/3 כוס רוטב סויה (ירוק - מופחת מלח)
- 1 כף טובה גריל עוף
- 1 כפית טובה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 3 שיני שום גדולות כתושות
- 1 כפית צ'ילי גרוס - לא חובה (לאוהבי הפיקנטיות)
- 1 כוס מים רותחים
דרך הכנה
- מערבבים בקערה עמוקה את כל מרכיבי הרוטב. אם סמיך מדי מוסיפים מים רותחים.
- מכניסים את חלקי העוף לקערה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-10 שעות. העוף חייב להיות שקוע בנוזלים.
- מפזרים את הבצל בתחתית תבנית אפייה עם נייר אפיה.
- מוציאים מהקערה את העוף ומפזרים בתבנית.
- מכניסים לקערה עם שארית הרוטב את הפטריות והשזיפים. מערבבים היטב ושופכים על העוף.
- מסדרים היטב בתבנית כך שהפטריות והשזיפים יהיו בין חלקי העוף ולא מעליו.
- מכסים התבנית בנייר אלומיניום בצורה אטומה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות לשעה וחצי.
- מסירים את הניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה להשחמת העוף.
- מדי כ-10 דקות מזליפים מהרוטב על חלקי עוף.
הערות
ניתן להחליף את הסילאן בדבש. ניתן במקום צ'ילי גרוס לשים פרוסות צ'ילי טרי ברוטב - הרבה יותר טוב.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- מאלבי [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה צלויים בתנור ברוזמרין, שמן זית ותבלינים [tommf] - קריספיים בחוץ ורכים בפנים - תענוג
- נקניקיות מצופות [אבי מ.] - נקניקיות על מקל מצופות בבצק תירס.
- בלינצ'ס מתוק [אורן בר] - במילוי קצפת ברוטב שוקולד
- עוגת שוקולד שמנת חמוצה [אבי מ.] - השמנת החמוצה מעניקה לעוגה רכות וטעם נפלא.
- סלט תפוחי עץ וכרוב [אבי מ.] -
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -