זאכר טורט
מתכון של בית הקפה Tomaselli בזלצבורג
15 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 170 גר' שוקולד מריר 70% פולי קקאו
- 100 גר' שוקולד חלב
- 100 גר' חמאה
- 100גר' סוכר
- 80 גר' קמח
- 3 ביצים מופרדות
- 150 גר' שמנת מתוקה
- 50 גר' ריבת משמש
דרך הכנה
- ממיסים במיקרו את החמאה עם 120 גר' שוקולד מריר ומצננים.
- מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה
- בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת השוקולד בהדרגה את הקמח ובושים היטב.
- מקפלים לתוך התערובת את החלבונים עד ליצירת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ואופים בחום של 180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש. מצננים וחוצים את העוגה באמצע ל- 2.
- בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה ומורדים מהאש.
- שוברים לקוביות את יתרת השוקולד המריר והחלב אל השמנת המתוקה ובוחשים עד שהשוקולד נמס ונוצרת תערובת חומה ומצננים את התערובת.
- ממסים במיקרו את הריבה ומסננים את חתיכות הפרי .
- מורחים בין 2 השכבות של העוגה את הריבה וכן בשכבה העליונה של העוגה ובדפנות של העוגה.
- יוצקים מעל הכל את השוקולד ומורחים גם את הדפנות. ומכניסים למקרר.
הערות
רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג