פשטידת קישואים
נראית כמו פיצה וטעימה מאוד

8 מנות
אפיה
דל שומן

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 ק"ג בצק עלים מוכן
- 5 קישואים גדולים או 5 זוקינים + 1
- 1 בצל גדול קלוף
- 1 שן שום כתושה
- 3/4 כוס קמח לבן
- 1 כוס חלב
- 4 ביצים גדולות
- 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת ועוד קצת
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף.
- 1/2 כפית גריל עוף.
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
תבנית עגולה 28 לפאי
דרך הכנה
- מרדדים את בצק העלים קלות וחותכים חתיכה שתכסה את התבנית עם שוליים בגובה 2-3 ס"מ.
- מגרדים לתוך קערת עבודה את 5 הקישואים והבצל על פומפיה גסה.
- סוחטים מעט את הקישואים והבצל המגורדים מהנוזלים שלהם.
- מוסיפים לקערת העבודה את כל שאר המרכיבים (למעט הקישוא הנוסף) ומערבבים היטב.
- שופכים את הבלילה מעל הבצק ומישרים.
- את הקישוא-זוקיני הנוסף חותכים לפרוסות עגולות, מפזרים מעל הבלילה עם מעט מוצרלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה קלה של החולק העליון.
הערות
ניתן להחליף את המוצרלה בפרמז'אן למי שאוהב טעמי גבינה עזים יותר, אבל אז יש לשים פחות גבינה.
ניתן להוסיף פטריות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת