עוגת גבינת עיזים ודבש
עוגה נימוחה עם טעם עדין של גבינת עיזים ודבש
* צילום התוצאה

12 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 גליל פרומעז
- 500 גר' גבינה 5%
- 1 גביע שמנת (200 מ"ל) – אפשר גם 9%
- 1/2 כוס דבש (אפשר גם קצת יותר לטעום את הבלילה ולפי הטעם להחליט)
- 4 ביצים מופרדות
- 4 כפות אבקת קורנפלור
- 2 כפות קמח
- חופן צימוקים קטנים מעורבבים במעט קורנפלור לציפוי (לא חובה אבל מוסיף)
- גודל/סוג תבנית: תבנית קפיצית 24, או פיירקס.
דרך הכנה
- במיקסר לערבב את הפרומעז עם הגבינה היטב, מידי פעם לעצור ולגרד את הדפנות והתחתית, עד שאין בכלל גושים – מרקם חלק.
- מוסיפים חלמונים ושמנת ומערבבים מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם 2-3 כפות סוכר עד לקצף יציב. מבליעים בתערובת ולבסוף מוסיפים צימוקים.
- ממלאים תבנית מקומחת במעט קורנפלור ושופכים אליה את הבלילה.
- אופים 10 דק' בחום גבוה, מוציאים מהתנור את העוגה, בזהירות.
- מורידים את חום התנור ל – 160 מעלות ובינתיים מעבירים סכין לשחרור העוגה מהדפנות (כמה שפחות להרים את הסכין אלא ללכת לצד התבנית.
- להחזיר את העוגה ולאפות עוד כ – 50 דקות. אם העוגה משחימה מלמעלה ניתן להניח מעל נייר כסף.
- לכבות את התנור ולאחר 5 דק' לפתוח לכדי סדק. לאחר 20 דק' לפתוח פתח רחב ולאחר כשעה להוציא ולקרר לגמרי. להכניס למקרר לקירור מלא.
-
לפני ההגשה לזרות אבקת סוכר בנדיבות.
ניתן לקפל נייר עיתון כרוחב דופן התבנית ולהרטיבו היטב. לאחר מכן להצמיד ל דופן התבנית וכך לאפות, זה ישמור על דפנות העוגה צחורות. ( העיתון מתייבש במהלך האפיה ואין צורך להרטיבו שנית).
-
חום תנור:
לחמם תנור ל – 200 מעלות + תבנית תחתית עם מים רותחים ליצירת אדים. ולאחר 10 דקות אפיה להוריד ל - 160 מעלות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- רולדת וניל [אבי מ.] - רולדת טורט וניל במלית ריבה או קצפת.
- עוגת שוקולד תפוז [אבי מ.] -
- עוגת קרם קפה לפסח [אבי מ.] - שתי שכבות עוגת שוקולד ובינהן קרם קפה ודובדבנים משומרים.
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.
- עוגת סולת [לינואל] -
- חלה מתוקה [מלס] - טעים וקל להכנה
- מאלבי [אבי מ.] -