עוגת גבינת עיזים ודבש
עוגה נימוחה עם טעם עדין של גבינת עיזים ודבש
* צילום התוצאה
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 גליל פרומעז
- 500 גר' גבינה 5%
- 1 גביע שמנת (200 מ"ל) – אפשר גם 9%
- 1/2 כוס דבש (אפשר גם קצת יותר לטעום את הבלילה ולפי הטעם להחליט)
- 4 ביצים מופרדות
- 4 כפות אבקת קורנפלור
- 2 כפות קמח
- חופן צימוקים קטנים מעורבבים במעט קורנפלור לציפוי (לא חובה אבל מוסיף)
- גודל/סוג תבנית: תבנית קפיצית 24, או פיירקס.
דרך הכנה
- במיקסר לערבב את הפרומעז עם הגבינה היטב, מידי פעם לעצור ולגרד את הדפנות והתחתית, עד שאין בכלל גושים – מרקם חלק.
- מוסיפים חלמונים ושמנת ומערבבים מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם 2-3 כפות סוכר עד לקצף יציב. מבליעים בתערובת ולבסוף מוסיפים צימוקים.
- ממלאים תבנית מקומחת במעט קורנפלור ושופכים אליה את הבלילה.
- אופים 10 דק' בחום גבוה, מוציאים מהתנור את העוגה, בזהירות.
- מורידים את חום התנור ל – 160 מעלות ובינתיים מעבירים סכין לשחרור העוגה מהדפנות (כמה שפחות להרים את הסכין אלא ללכת לצד התבנית.
- להחזיר את העוגה ולאפות עוד כ – 50 דקות. אם העוגה משחימה מלמעלה ניתן להניח מעל נייר כסף.
- לכבות את התנור ולאחר 5 דק' לפתוח לכדי סדק. לאחר 20 דק' לפתוח פתח רחב ולאחר כשעה להוציא ולקרר לגמרי. להכניס למקרר לקירור מלא.
-
לפני ההגשה לזרות אבקת סוכר בנדיבות.
ניתן לקפל נייר עיתון כרוחב דופן התבנית ולהרטיבו היטב. לאחר מכן להצמיד ל דופן התבנית וכך לאפות, זה ישמור על דפנות העוגה צחורות. ( העיתון מתייבש במהלך האפיה ואין צורך להרטיבו שנית).
-
חום תנור:
לחמם תנור ל – 200 מעלות + תבנית תחתית עם מים רותחים ליצירת אדים. ולאחר 10 דקות אפיה להוריד ל - 160 מעלות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור