סלט ירוק עם גבינה

18 מנות

מרכיבים
- 2 כפות תערובת ג'עלה
- כף חמאה מומסת
- כף סוכר
- כף חרדל
- כף דבש
- שן שום כתוש
- 1/4 כפית צ'ילי יבש
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 3/4 כוס שמן זית
- מלח פלפל
- תערובת עלי בייבי
- עלי תרד טרים
- 200 גר' גבינת עיזים קשה
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות
- פלפל אדום חתוך לרצועות
- חופן עגבניות שרי חתוכות
דרך הכנה
- בקערה שמים את תערובת הגעלה ויוצקים עליהם את החמאה המומסת ומפזרים מעל את הסוכר. שמים את התערובת בתבנית בשכבה אחת ואופים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות.
- מקציפים את החרדל, דבש, שום, צ'לי יבש והחומץ הבלסמי תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד ליצירת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
- בקערה גדולה מערבבבים את עלי הבייבי, התרד, גבינת העיזים, החמוציות, הפלפל, עגבניות השרי, והגעלה.
- מקפיצים את התערובת עם 1/4 כוס מהרוטב ויוצקים את השארית לפני ההגשה.
הערות
מגישים חם
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- לחמניות מהירות [אבי מ.] - מומלץ להגיש את הלחמניות סמוך מאד לאפיה.
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- קרקרים [אבי מ.] -