עוגת מנהרת השוקולד

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
3/4 1 כוס סוכר
400 גר' חמאה רכה
6 ביצים
2 כוסות אבקת סוכר
1/4 2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו מנופה
2 כוסות אגוזים קצוצים דק
400 גר' חמאה רכה
6 ביצים
2 כוסות אבקת סוכר
1/4 2 כוסות קמח
3/4 כוס אבקת קקאו מנופה
2 כוסות אגוזים קצוצים דק
דרך הכנה
משמנים תבנית אפיה חלולה, מקמחים וסלקים את עודף הקמח.
מחממים את התנור לחום בינוני.
מקציפים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת קיצפית בהירה, מוסיפים את הביצים אחת אחר השניה תוך כדי הקצפה, מקפידים להוסיף ביצה רק לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר תוך כדי הקצפה, מבליעים בעזרת מרית את הקמח ואבקת הקקאו לתוך התערובת, מבליעים את האגוזים הקצוצים.
יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של כשעה, מכיוון שהעוגה היא עם מרכז נוזלי אין אפשרות לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה.
מוציאים ומצננים על רשת.
להכנת מנות אישיות יש לשמן ולקמח תבניות חסינות חום, לצקת את התערובת עד לגובה של כס"מ משולי התבנית, לאפות עד קבלת ציפוי נוקשה מעט ומבריק.
מגישים מייד או מחממים מעט לפני ההגשה במיקרוגל.
הערות
המתכון הוא לעוגה שלמה בתבנית חלולה, ניתן להכין את המתכון בקעריות אישיות.
העוגה בעלת מרכז שוקולד נוזלי, יש להגישה חמה או לחממה מספר שניות במיקרוגל לפני ההגשה.
העוגה בעלת מרכז שוקולד נוזלי, יש להגישה חמה או לחממה מספר שניות במיקרוגל לפני ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ריבועי מעדן שוקולד אבי [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- בייגל [אבי מ.] -