עוגת שוקולד ואגוזים עשירה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר טוב
200 גר' חמאה
1 כוס אגוזי לוז טחונים דק
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר טוב
200 גר' חמאה
1 כוס אגוזי לוז טחונים דק
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
דרך הכנה
- ממיסים בכלי חסין אש המונח על סיר עם מים רותחים קלות את השוקולד עם החמאה, נזהרים שהמים על יגעו בתחתית הכלי. מניחים לצינון.
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה, מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומבריק.
- מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים, מוסיפים את האגוזים הטחונים בקיפול ומקפלים את קצף החלבונים.
- יוצקים לתבנית 24 משומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים, לא ליבש את העוגה!
- מצננים את העוגה, מוציאים והופכים על צלחת הגשה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה לתערובת חלקה ויוצקים על העוגה, מטים את העוגה לקבלת ציפוי אחיד.
הערות
- העוגה נמוכה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -