ירקות חלוטים בסויה, סומסום ושום
תוספת בריאה, דלת שומן ומלאת ויטמינים לכל ארוחה.
6 מנות
מוקפץ
דל קלוריות
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
מרכיבים
- ראש ברוקולי טרי חתוך לפרחים קטנים
- חופן גדול שעועית טריה חתוכה לחצאים
- צרור אספרגוס חתוך לרצועות באורך 3-4 ס"מ. את החלק התחתון זורקים. הוא עצי וגס מדי.
- אפונה סינית או אפונה רגילה (גם מקפוא)
- פלפל אדום גדול חתוך לקוביות לא קטנות
- חבילת פטריות שמפניון טריות חתוכות לחצאים
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות רוטב סויה קיקומן ירוק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי או לפי הטעם
- 1 כפית נדיבה שום גבישי. לא להשתמש בשום טרי, כיוון שנשרף בחום הגבוה וטעמו מריר.
- 4 כפות נדיבות שומשום
דרך הכנה
- מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ובצד מכינים קערה גדולה עם מים והרבה קרח בפנים.
- שהמים רותחים מבעבעים מכניסים את הברוקולי לבדיוק 3 דקות ומוציאים מיד לאמבט הקרח להפסקת הבישול.
- מחכים שהמים יחזרו לבעבע, וחוזרים על הפעולה עם השעועית הירוקה, האספרגוס ולאחר מכן עם האפונה. כל ירק לחוד.
- מוציאים מאמבט הקרח ומיבשים היטב.
- מחממים ווק גדול או מחבט גדול היטב על להבה גדולה.
- מוסיפים את שמן הזית.
- כשעולים אדים מהווק, מוסיפים את כל הירקות ביחד ומקפיצים תוך כדי עירבוב כמה דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה, השום הגבישי, השומשום ואת הפלפל השחור. מערבבים היטב וממשיכים להקפיץ עוד דקה שתיים.
- מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד לשולחן.
הערות
אפשר שילובי ירקות שונים. ניתן להוסיף כרובית, בצל ירוק, פלפל חריף לאוהבי הפיקנטיות וכולי. ניתן להחליף את השומשום בצנוברים קלויים או בחצאי שקדים קלויים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [milky] -
- סופלה שוקולד [אבי מ.] - קינוח נהדר, יש להגיש מיד עם ההוצאה מהתנור.
- פיצה [אבי מ.] - לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.
- סלט וולדורף [אבי מ.] - הסלט הקלאסי וגיוונים
- רוטב ויניגרט לסלט [אבי מ.] - ליציקה על סלטים ירוקים ועל ירקות חתוכים.
- צלי כתף בתנור [vered100] -
- פשטידת בצל [שרית_בשלנית] - פשטידה פשוטה להכנה וטעימה מאד מאד!!!!