צמת שמרים עם פירות יבשים
מתאימה לט"ו בשבט ולכל אירוע
* צילום התוצאה בשימוש תבנית עגולה


ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח רגיל
- כף שמרים יבשים/אינסטנט
- 50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 4 כפות סוכר
- קמצוץ מלח
- 2 כוסות חלב חמים למגע
- 1/2 כוס חמאה מומסת להברשה
- 1 כוס פירות יבשים (אוכמניות/ צימוקים/דובדנים וכו')
- 2 כפות שקדים טחונים
- אופציה: אלכוהול להשרייה (ברנדי, רום... לא חובה, אני השתמשתי ב-וורמוט)
- חצי כוס טחינה גלמית
- 1 כף קקאו טהור
- כוס סוכר חום
- 1 כף קינמון
דרך הכנה
- לערבב את הקמח והשמרים בתוך קערת המערבל באמצעות מטרפה
- להוסיף את הסוכר והמלח
- להתחיל לערבל ולהוסיף בהדרגה את החלב והחמאה (קוביות) עד ליצירת מרקם חלק וגמיש אך לא דביק. ניתן להוסיף/לגרוע חלב/מים כדי להגיע למרקם הדרוש
- להמשיך ללוש (יד/מערבל) כ-5 דקות
- להניח מכוסה בקערה כחצי שעה או הכפלת הנפח
- אופציה: להשרות את הפירות היבשים ל-10 דקות בתמצית האלכוהול הנבחרת (או מים כמעט רותחים). לסנן עודף נוזלים.
- ללוש שוב ולרדד למלבן בעובי 1/2 ס"מ
- להבריש עם החמאה המומסת את כל המשטח להוציא 3-4 ס"מ בצד הקרוב אליך (ישמש לסגירת הגליל וחמאה תמנע זאת)
- לפזר קלילות את הסוכר החום והקינמון על המשטח המרוח בחמאה (כמו ציפוי בלבד), כמות לשיקולכם, רק שיהיה פיזור שווה.
- לפזר לרוחב, בשורות חלופיות: פירות יבשים, שקדים טחונים + הזלפה של מעט טחינה עליהם, קקאו (חלק זה נתון לגיוון שלכם)
- להתחיל לגלגל בצורה צמודה מהקצה הרחוק עד אליך, לפני הסוף תופסים את הקצה שאינו מרוח בחמאה ומעלים אותו על הגלילה לצורך סגירה.
- לגלגל מעט על המשטח להידוק נוסף ומתיחה של הגלילה (הארכה קלה).
- לחתוך את הגלילה לשניים, לאורך
- לקלוע כל רצועה בשניה למעין צמה, רצוי עם הצד הפתוח למעלה.
- להניח בצורה מעוגלת בתוך תבנית קפיצית או תבנית ארוכה. אם זה ארוך מדי ניתן לשים בתבנית נוספת או להקפיא לשמוש מאוחר.
- להניח מכוסה לתפיחה של כחצי שעה.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לכחצי שעה או עד שהעוגה משחימה מעט
- להוציא מהתבנית ולהניח על רשת בתנור לעוד כ-5 דקות או עד שתחתית העוגה יבשה.
- להוציא מהתנור והתבנית ולצנן על רשת בחוץ ומיד להבריש עם חמאה מומסת למתן ברק
חום תנור: 190 מעלות
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת