גלילי חציל ממולאים בגבינת פטה ברוטב עגבניות בזיליקום
מעט התעסקות אבל טעים בטירוף

אפיה משולב
ללא חיטה

קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 4 חצילים ארוכים פרוסים לרצועות בעובי 1 ס"מ לערך
- 1 גוש גבינת פטה מובחרת חתוכה למלבנים ארוכים בגודל 4X1 ס"מ
- 200 גרם גבינת פרמז'אן מגורדת
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 חבילה עגבניות מרוסקות
- 1 חבילה קטנה רסק עגבניות
- 1/3 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
- 1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
- שמן זית מובחר
- פלפל שחור ומלח לפי הטעם
דרך הכנה
- מורחים כל פרוסת חציל בשמן זית מכל צדדיה ומסדרים את כולן על תבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה-השחמה קלה של החצילים. מוציאים ומקררים.
- מחממים 4 כפות שמן זית במחבת ומכניסים את השום להזהבה קלה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות וכחצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום ומטבלים עם פלפל שחור גרוס טרי ומלח. מערבבים היטב.
- מבשלים את הרוטב כ-5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
- מערבים את הגבינות המגורדות יחד.
- לוקחים כל חציל. מניחים לרוחב בקצה אחד חתיכת גבינת פטה ומעל זה כפית של גבינות מגורדות, מגלגלים וסוגרים לגליל.
- חוזרים על התהליך עם כל רצועות החציל.
- בתבנית אפייה מורחים מעט מהרוטב על התחתית.
- מניחים מעל את גלילות החציל בשורה או שתיים - כמה שניכנס.
- מפזרים מעל רוטב, כך שיכסה את כל הגלילות, ומפזרים מעל עוד מעט גבינה מגורדת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ- 15-20 דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות מעל.
- מגישים עם יין טוב ולחם שום חם וטרי.
הערות
כמנה ראשונה לארוחה חלבית, אני מגיש 2 גלילות לאדם.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -