מאפה פילו עם תרד וקשקבל
המתכונים של ריצ'
* צילום: ריצ'

8 מנות

» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס
6 עלי פילו (250 גרם) של "שלושת האופים"
50 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
למילוי:
400 גרם עלי תרד טריים
250 גרם גבינת פטה מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים
1 כוס (250 מ"ל) ריצ'קפה
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
1/2 כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, מעוכים או מגוררים גס
מלח ופלפל שחור טחון
גודל/סוג תבנית: עגולה, קפיצית בקוטר 26 ש"מ
דרך הכנה
- בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם השמן. בעזרת מברשת מורחים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים תוך הברשת כל עלה בשומן.
- שוטפים את עלי התרד ומבלי לייבש חולטים כשתי דקות בסיר, על אש בינונית, רק עד שהתרד נובל. מסננים, קוצצים גס ושמים בקערה. מוסיפים את הגבינות, הביצים, ריצ'קפה ובסיס לבישול והקרמה, את עשבי התיבול ומחית תפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ושוטחים על עלי הפילו. מקפלים מעל את עלי הפילו הגולשים בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
- אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק
- אפשר להכין בכלים אישיים ואז זמן האפייה 25-20 דקות.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- סלט חומוס אליפות [IssacB] - מתכון ללקק ת'אצבעות, שעובר במשפחה 3 דורות
- רצועות בקר מוקפצות [שף אמיר מרקוביץ'] - עם אטריות ,עגבניות שרי ובזיליקום בסגנון אסייתי
- מרק אדום לקובה אדומה [pingwinit] -
- עוגת פירות יבשים בחושה [אבי מ.] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי