עוגת שוקולד Grand Marnier
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
120 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
3 כפות גרידת קליפת תפוזים
3 ביצים (מס' 1)מופרדות
2 כפות ליקר Grand Marnier
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
קורט מלח
1/2 כוס פחות כף קמח
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' חמאה
שוקולד מגורד
100 גר' חמאה רכה
1/2 כוס + 2 כפות סוכר
3 כפות גרידת קליפת תפוזים
3 ביצים (מס' 1)מופרדות
2 כפות ליקר Grand Marnier
1/4 כפית אבקת קרם טרטר
קורט מלח
1/2 כוס פחות כף קמח
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר מובחר קצוץ
2/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' חמאה
שוקולד מגורד
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים קלות תבנית 22 ומניחים נייר אפיה על התחתית, משמנים קלות את הנייר, מקמחים קלות את התבנית והנייר ומנערים את העודפים.
- ממיסים את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל עד להמסה מלאה, מצננים מעט.
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם 1/2 כוס סוכר וגרידת התפוז במשך 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה, מוסיפים את החלמונים ואת הליקר וממשיכים להקציף עוד 30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
- בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח עד לקבלת קצף גמיש, מוסיפים בהקצפה את 2 כפות הסוכר עוד 30 שניות עד לקבלת קצף מבריק וגמיש.
- מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד-חלמונים, מנפים מחצית מכמות הקמח מעל ומקפלים העדינות, מקפלים את שארית הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומשטחים מעט, אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים ומעטפת העוגה אפוי היטב.
- מצננים כ-30 דקות לפני ההוצאה מהתבנית על רשת, הופכים ומקלפים את נייר האפיה.
להכנת הציפוי:
מניחים את השוקולד בקערה, בסיר קטן מחממים את השמנת עד לפני רתיחה ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עש להמסת השוקולד, מחזירים את התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה למספר שניות, מסירים ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את התערובת על מרכז העוגה ומורחים את חלקה העליון בעזרת מרית, מאפשרים לציפוי לנזול על הדפנות, מניחים לצינון ויוצקים שוב לקבלת שכבה עבה, מדביקים שוקולד מגורד בצידי העוגה, מניחים לציפוי להתקשות.
לקבלת ציפוי מבריק מכניסים את העוגה לתנור בחום בינוני ל-5 שניות בלבד! ומוציאים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- אצבעות לחם שום [moranara] - כמו בסבארו
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- ירקות ממולאים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- רוטב בשמל לפסח [אבי מ.] -