Pesto
תפריט
ד', 20 מרץ 2019, 03:54
110419 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פטה כבד עוף

ממרח כבד עוף קל הכנה, נהדר עם צנימים או קרקרים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13836   

פטה כבד עוף
6 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ
 
מרכיבים
1/2 קג' כבד עוף
1 בצל בינוני
200 גר' מרגרינה
2 כפיות מרק עוף
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
4 כפות ברנדי
דרך הכנה
מחממים את המרגרינה במחבת ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים קלות מוסיפים את התבלינים אבקת המרק והברנדי ומערבבים קלות.

מוצאים את הכבדים עם הבצלים וטוחנים במעבד מזון למחית אחידה ועדינה.

מוסיפים את המחית למרגרינה המומסת שבמחבת ומערבבים היטב.

יוצקים את התערובת לתבנית פאטה או כל תבנית מאורכת אחרת.

מניחים את התבנית בתבנית נוספת ובה מים חמים כדי מחצית גובה תבנית הפאטה מכסים
ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות למשך כחצי שעה.

מוציאים מהתנור ומצננים, ממיסים עוד כ-50 גר' מרגרינה במחבת ומתבלים ב 1/2 כפית
מרק עוף ויוצקים על הפאטה מכסים בניילון צמיד ומאכסנים במקרר.
הערות
ניתן לצקת את מחית הכבד לפני האפיה לכלי הגשה אישיים חסיני אש.
לשומרי כשרות - יש לצלות את הכבדים לפני הטיגון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ראובן מ. (עורך)
המרגרינה מתקשה. עדיף לאחר הוצאה מהמקרר לזמן מה לשם התרככות
10
היי אבי
האם ישנה אפשרות לאחר הקירור
לזלף את הפטה לתוך פחזניות?
הוא שהוא קשה מדי?
9
ראובן מ. (עורך)
אפשר לשמור בקירור עד שבוע בכלי אטום. הכי מומלץ לאכול בסמוך להכנה ולאחר הקירור המייצב.
7
מיותר לציין כי השמוש במרגרינה כאן לא מוסיף לבריאות, אם קיים תחליף עדיף
6
ראובן מ. (עורך)
אפשרי ויש המעדיפים כך.
4
שבוע שלם לא הפסיקו לתת לי מחמאות על המתכון הזה!!! תודה.
3
תודה ושבת שלום!
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פטה כבד עוף By , 2005-03-29T00:22:46+02:00 פטה כבד עוף ממרח כבד עוף קל הכנה, נהדר עם צנימים או קרקרים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1/2 קג' כבד עוף1 בצל בינוני200 גר' מרגרינה2 כפיות מרק עוף1/2 כפית מלחפלפל שחור4 כפות ברנדי ... Instructions: מחממים את המרגרינה במחבת ומטגנים את הבצלים עד שמזהיבים מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים קלות מוסיפים את התבלינים אבקת המרק והברנדי ומערבבים קלות.מוצאים את הכבדים עם הבצלים וטוחנים במעבד מזון למחית...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר