קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך
המתכונים של ריצ'
* צילום: ריצ' קצפת
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'
למילוי:
400 גרם מנגולד
50 גרם חמאה מלוחה
200 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת פרומעז מפוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'
2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים גס
פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי 28 ס"מ
דרך הכנה
- להכנת הבסיס: במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים בסיס להקרמה ובישול ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
- להכנת המילוי: מרחיקים חלק מהגבעולים ואת קצות העלים ופורסים. מאדים בחמאה, מספר דקות בסיר מכוסה ומספר דקות בסיר גלוי, עד שהתרככו. מסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים.
- שוטחים את המילוי בבצק האפוי ואופים כ-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -