Pesto
תפריט
ד', 21 מאי 2025, 01:00
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת

המתכונים של ריצ'    
מאת: richs ::: צפיות: 4884   

* צילום: ריצ' קצפת
עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לבסיס:
150 גרם עוגיות אוריאו
1/2 כוס (75 גרם) אגוזי לוז קלויים גרוסים גס

לשכבת האגסים:
1 קופסת שימורים של חצאי אגסים מסוננים היטב

לקרם וניל:
1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל

לשכבת הפרג:
1/2 3 כוסות (300 גרם) פרג טחון טרי
1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
4 כפות דבש
1 כף קליפת לימון מגוררת

לציפוי:
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
 


גודל/סוג תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ 

דרך הכנה
  1. להכנת הבסיס, מרסקים את העוגיות עם האגוזים במעבד מזון. שוטחים ומהדקים את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שומרים במקרר.
  2. לשכבת האגסים, מסננים הטב וחותכים את האגסים לשמיניות, שוטחים על הבסיס.
  3. להכנת הקרם, בסיר קטן מחממים 3/4 מכמות הריצ'קפה עם הסוכר, מבלי להגיע לרתיחה.
  4. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור בריצ'קפה שנותר. מוסיפים מעט מהנוזל החם, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהקרם מתחיל להסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים והווניל ומערבבים היטב.
  5. להכנת שכבת הפרג, מחממים בסיר את הפרג, ריצ'קפה והדבש, מבשלים תוך בחישה, עד שהנוזלים נספגים לגמרי בפרג. מסירים מהאש ומצננים לחום החדר. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים עם קרם הווניל. שוטחים על האגסים ומצננים במקרר.
  6. להכנת הציפוי, מקציפים קצפת ריצ' עם הפודינג ומורחים על העוגה. שומרים במקרר.
     
הערות
ללא אפייה
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת By , 2011-11-22T12:20:11+02:00 עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת המתכונים של ריצ' Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבסיס: 150 גרם עוגיות אוריאו 1/2 כוס (75 גרם) אגוזי לוז קלויים גרוסים גס לשכבת האגסים: 1 קופסת שימורים של חצאי אגסים מסוננים הי... Instructions: להכנת הבסיס, מרסקים את העוגיות עם האגוזים במעבד מזון. שוטחים ומהדקים את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שומרים במקרר. לשכבת האגסים, מסננים הטב וחו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר