עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת
המתכונים של ריצ'
* צילום: ריצ' קצפת

12 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
150 גרם עוגיות אוריאו
1/2 כוס (75 גרם) אגוזי לוז קלויים גרוסים גס
לשכבת האגסים:
1 קופסת שימורים של חצאי אגסים מסוננים היטב
לקרם וניל:
1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
לשכבת הפרג:
1/2 3 כוסות (300 גרם) פרג טחון טרי
1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
4 כפות דבש
1 כף קליפת לימון מגוררת
לציפוי:
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
גודל/סוג תבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ
דרך הכנה
- להכנת הבסיס, מרסקים את העוגיות עם האגוזים במעבד מזון. שוטחים ומהדקים את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שומרים במקרר.
- לשכבת האגסים, מסננים הטב וחותכים את האגסים לשמיניות, שוטחים על הבסיס.
- להכנת הקרם, בסיר קטן מחממים 3/4 מכמות הריצ'קפה עם הסוכר, מבלי להגיע לרתיחה.
- בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור בריצ'קפה שנותר. מוסיפים מעט מהנוזל החם, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהקרם מתחיל להסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים והווניל ומערבבים היטב.
- להכנת שכבת הפרג, מחממים בסיר את הפרג, ריצ'קפה והדבש, מבשלים תוך בחישה, עד שהנוזלים נספגים לגמרי בפרג. מסירים מהאש ומצננים לחום החדר. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים עם קרם הווניל. שוטחים על האגסים ומצננים במקרר.
- להכנת הציפוי, מקציפים קצפת ריצ' עם הפודינג ומורחים על העוגה. שומרים במקרר.
הערות
ללא אפייה
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תפוחי אדמה וכרישה [אבי מ.] -
- טורט בננות [אבי מ.] - עוגה אוורירית
- עוגת שוקולד פאדג' ושקדים [אבי מ.] -
- מדליוני פילה בקר ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- פטה אבוקדו [אבי מ.] -
- תפוחי עץ מבושלים [אבי מ.] - כתחליף לאפית התפוחים בתנור
- שושני תפו"א [אבי מ.] - שושני תפו"א עם גיוונים כתוספת למנה עיקרית