פאי קציפת לימון
המתכונים של ריצ'
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
- 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'
- 14 גרם ג'לטין
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 4 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
- 2 כפות קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ לימון
- 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
דרך הכנה
- להכנת הבסיס, במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים קצפת ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים הטב במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים את הכיסוי אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
- להכנת המילוי, מערבבים את הג'לטין עם המים וממיסים מעל אמבט מים חמים.
- בעזרת מקציף ידני מקציפים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את הקליפה ומיץ הלימון. מחממים מעל אמבט מים חמים תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. מכסים ביריעת ניילון נצמד.
- מקציפים את הקצפת.
- מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר הנותר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את קציפת החלמונים והלימון ואז את הקצפת. שוטחים על הבצק האפוי. שומרים במקרר.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגה בחושה עם גבינה [אבי מ.] -
- פאי פירות קייצי [אבי מ.] -
- טארט עגבניות וגבינה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר
- לחמניות מתוקות [אבי מ.] -
- פאי תפוחי אדמה כרובית וגבינה [אבי מ.] -
- עוגת סולת במילוי אגוזים [אבי מ.] - שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"