Pesto
תפריט
א', 05 יול 2020, 21:51
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי קציפת לימון

המתכונים של ריצ'    

מאת: richs ::: צפיות: 3332   

פאי קציפת לימון
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לבסיס:

  • 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'
למילוי:
  • 14 גרם ג'לטין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 4 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
דרך הכנה
  1. להכנת הבסיס, במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים קצפת ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
  2. מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים הטב במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
  3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים את הכיסוי אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
  4. להכנת המילוי, מערבבים את הג'לטין עם המים וממיסים מעל אמבט מים חמים.
  5. בעזרת מקציף ידני מקציפים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את הקליפה ומיץ הלימון. מחממים מעל אמבט מים חמים תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. מכסים ביריעת ניילון נצמד.
  6. מקציפים את הקצפת.
  7. מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר הנותר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את קציפת החלמונים והלימון ואז את הקצפת. שוטחים על הבצק האפוי. שומרים במקרר.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
פאי קציפת לימון By , 2011-10-26T10:24:14+02:00 פאי קציפת לימון המתכונים של ריצ' Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבסיס: 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות 1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ' ... Instructions: להכנת הבסיס, במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים קצפת ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר. מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר