Pesto
תפריט
ה', 28 מרץ 2024, 10:20
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה לראש השנה

עוגת גבינה עם תפוחים ודבש    

מאת: tommf ::: צפיות: 6783   

עוגת גבינה לראש השנה
15 מנות
בישול ואפיה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עוגות» או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
  • 3/4 חבילה פתי בר רגיל
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 גרידת קליפת לימון שלם
למילוי:
  • 2 חבילות סימפוניה 5% בטעם טבעי
  • 2/3 כוס דבש משובח
  • 5 ביצים
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 3 כפות מלאות קמח לבן
לשכבת התפוחים:
  • 3 תפוחי גרנדסמיט חתוכים לפרוסות דקות - אפשר גם סוג אחר
  • מיץ מלימון אחד וחתיכות מהלימון עצמו
  • 1/3 כוס דבש
  • 3 כוסות מים רותחים.
גודל/סוג תבנית: עגולה רגילה
דרך הכנה
  1. מרתיחים את המים עם הדבש, מיץ הלימון וחתיכות לימון בסיר.
  2. מוסיפים את פרוסות התפוח עץ ומבשלים כ-7 דקות.
  3. מוציאים התפוחים מהסיר לצלחת.
  4. בקערת עבודה שוברים את הפתי בר לפירורים.
  5. מוסיפים את החמאה ואת קליפת הלימון ומערבבים היטב עד שהכל נירטב היטב.
  6. מסדרים שיכבת בצק בעובי 1 ס"מ לערך בתחתית תבנית האפיה.
  7. אופים 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומוציאים מהתנור.
  8. מערבבים בקערת עבודה חבילה אחת של גבינה עם 2 ביצים, הדבש, מי הורדים, תמצית הוניל ו-1 כף קמח עד לקבלת בלילה חלקה.
  9. מוסיפים את החבילה השנייה, את שאר הביצים ואת שאר הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  10. סידור העוגה לאפיה:
  11. מסדרים במעגל על הבצק את פרוסות תפוחי העץ.
  12. שופכים מעל את הבלילה.
  13. אופים בתנור שחומם ל170 מעלות כחצי שעה עד שהשוליים מעט מזהיבים והמרכז מעט רוטט, אבל לא רטוב.
  14. מוציאים מהתנור למשטח, מכסים במגבת ומניחים להתקרר לחלוטין.
  15. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה לפחות.
  16. מגישים עם כדור גלידת וניל או קצפת. 
חום תנור:170
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
עוגת גבינה לראש השנה By , 2011-09-27T17:54:53+03:00 עוגת גבינה לראש השנה עוגת גבינה עם תפוחים ודבש Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 15 Tags: none Ingredients: - לבצק: 3/4 חבילה פתי בר רגיל 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1 גרידת קליפת לימון שלם למילוי: ... Instructions: מרתיחים את המים עם הדבש, מיץ הלימון וחתיכות לימון בסיר. מוסיפים את פרוסות התפוח עץ ומבשלים כ-7 דקות. מוציאים התפוחים מהסיר לצלחת. בקערת עבודה שו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר