עוגת גבינה לראש השנה
עוגת גבינה עם תפוחים ודבש
15 מנות
בישול ואפיה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» עוגות» או קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 3/4 חבילה פתי בר רגיל
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 גרידת קליפת לימון שלם
- 2 חבילות סימפוניה 5% בטעם טבעי
- 2/3 כוס דבש משובח
- 5 ביצים
- 1 כפית מי ורדים
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 3 כפות מלאות קמח לבן
- 3 תפוחי גרנדסמיט חתוכים לפרוסות דקות - אפשר גם סוג אחר
- מיץ מלימון אחד וחתיכות מהלימון עצמו
- 1/3 כוס דבש
- 3 כוסות מים רותחים.
דרך הכנה
- מרתיחים את המים עם הדבש, מיץ הלימון וחתיכות לימון בסיר.
- מוסיפים את פרוסות התפוח עץ ומבשלים כ-7 דקות.
- מוציאים התפוחים מהסיר לצלחת.
- בקערת עבודה שוברים את הפתי בר לפירורים.
- מוסיפים את החמאה ואת קליפת הלימון ומערבבים היטב עד שהכל נירטב היטב.
- מסדרים שיכבת בצק בעובי 1 ס"מ לערך בתחתית תבנית האפיה.
- אופים 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומוציאים מהתנור.
- מערבבים בקערת עבודה חבילה אחת של גבינה עם 2 ביצים, הדבש, מי הורדים, תמצית הוניל ו-1 כף קמח עד לקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את החבילה השנייה, את שאר הביצים ואת שאר הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
- סידור העוגה לאפיה:
- מסדרים במעגל על הבצק את פרוסות תפוחי העץ.
- שופכים מעל את הבלילה.
- אופים בתנור שחומם ל170 מעלות כחצי שעה עד שהשוליים מעט מזהיבים והמרכז מעט רוטט, אבל לא רטוב.
- מוציאים מהתנור למשטח, מכסים במגבת ומניחים להתקרר לחלוטין.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה לפחות.
- מגישים עם כדור גלידת וניל או קצפת.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- פלאפל [אבי מ.] -
- קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מעמול [אבי מ.] - עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.