בורקס פילו
בצק ללא מרגרינה
אפיה
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק פילו:
- 1/2 ק"ג קמח (אני השתמשתי בקמח מלא)
- 11/2 כוס מים בערך
- 3 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1 חבילה גבינת טוב טעם
- 1/2 קוביית פטה או בולגרית
- גביע גבינה לבנה
- אפשר מעט קשקבל מגורד או גבינה צהובה מגורדת
- מלח
דרך הכנה
- בקערה שמים קמח, מלח, ושמן וכוס מים ומתחילים ללוש. מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך תוך כדי לישה עד לקבלת בצק לא דביק.
- משהים את הבצק מכוסה לשעה בערך.
- מחלקים את הבצק ל10 כדורים ומשהים כעשר דקות.
- פותחים כל כדור לעלה דק בעזרת מערוך או מתיחה בידיים.
- משמנים את העלה ומניחים מעליו עלה נוסף. יוצרים כך 2 "חבילות" עלים. כל אחת של 5 עלים.
- מפוררים את הטוב טעם והפטה בקערה. מוסיפים את הגבינה לבנה והקשקבל ומתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
- שמים לאורך ערימת עלים פס מחצי כמות מהמלית ומגלגלים לרולדה.
- מניחים את הרולדה על תבנית התנור מצופה בנייר אפיה או בתבנית אינגליש משומנת, וחורצים עם סכין חריצים לסימון פסי הבורקס שנחתוך לאחר האפיה.
- אופים כחצי שעה בחום 180-200 מעלות. חותכים אחרי שמתקרר מעט.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג