פשטידת בטטה ופטריות
המתכונים של ריצ'

8 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 3 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 0.5 כפית מלח
- 1 חלמון
- 1.5כפות מים
למלית
- 1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון
- 1 כף שמן זית
- 2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
- 1.5 מיכלים (375 מ"ל) שמנת ריצ'
- 4 ביצים
- 0.25 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
- מלח ופלפל
גודל/סוג תבנית: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
דרך הכנה
- לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים לסירוגין, בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילוןנצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
- למלית: בסיר בינוני מרתיחים 1/2 ליטר מים עם כפית מלח ומבשלים את קוביות הבטטה כ 5- דקות עד שמתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות כ-5 דקות עד לאידוי כל הנוזלים. מסירים מהלהבה ומניחים בצד. בקערה בינונית מערבבים את השמנת והביצים. מוסיפים כפית מלח, אגוז מוסקט ומעט פלפל ומערבבים.
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ( 180 מעלות). משמנים תבנית פאי. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בגודל התואם תבנית ובעובי 0.5 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. מסדרים את הבטטה והפטריות על בסיס הבצק, מפזרים כחצי כפית מלח ויוצקים מתערובת השמנת מעל כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות. מעבירים לתנור ואופים כ 35- דקות או עד שהפשטידה מזהיבה לגמרי.
הערות
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת