Pesto
תפריט
א', 23 פבר 2020, 18:54
110439 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דאיגאקו אימו - תפו"א מתוק מלוח

בנוסח יפני סלט המוגש לצד בירה צוננת ומרק קר של תפוחי אדמה ושמנת, באדיבות "הדוד משה"    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 3068   

* צילום התוצאה
דאיגאקו אימו - תפו
2 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים
 
מרכיבים
ה"דאיגאקו אימו" היא מנת תפו"א שנמכרת כחטיף מתוק-מלוח בדוכני רחוב של טוקיו. תפוחי אדמה אינם חלק מהמטבח היפני המסורתי, לכן שילובם בתפריט היפני מביא את תפוחי האדמה למקום שלא מצפים למצוא אותם.
  •  2 תפו"א גדולים המתאימים לטיגון
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כף סירופ סוכר
  • כפית רוטב סויה
  • שומשום ומלח

דרך הכנה
  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות צ'יפס.
  2. מכניסים את החתיכות לכלי עם מי קרח ומניחים להמתנה במקפיא לרבע שעה. מכת הקור גורמת לעמילן בתפו"א להפוך לסוכר ומוציאה ממנו טעם מתוק יותר.
  3. בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה בגובה של 3 ס"מ (יש אפשרות להשתמש גם בטיגון עמוק).
  4. מסננים ומייבשים את חתיכות התפו"א כדי שהמים לא יתערבבו עם השמן ונקבל בישול במקום טיגון.
  5. מכניסים את רצועות התפו"א לתוך השמן החם על אש בינונית, עד שהם מתרככים ומשחימים קלות.
  6. מערבבים לתוך סיר קטן סוכר, סירופ סוכר ורוטב סויה על אש בינונית, ומורידים את החום רק לאחר שהתערובת נמסה לחלוטין ומאוד מתקתקה.
  7. מסננים את תפוחי האדמה מהשמן ומיד מכניסים אותם חמים בתוך תערובת הסוכר. מפזרים שומשום ומלח תוך כדי הפרדה של חתיכות התפו"א שלא ידבקו אחד לשני וימנעו מהתיבול לעטפם לגמרי.
  8. מקררים ומגישים.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
דפנה (מנוסה)
מענין לדעת אם מישהו מהקוראים ניסה את המתכון,ואם כן אז איך זה .
דאיגאקו אימו - תפו"א מתוק מלוח By , 2011-07-31T11:44:50+03:00 דאיגאקו אימו - תפו בנוסח יפני סלט המוגש לצד בירה צוננת ומרק קר של תפוחי אדמה ושמנת, באדיבות "הדוד משה" Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 2 Tags: none Ingredients: - ה"דאיגאקו אימו" היא מנת תפו"א שנמכרת כחטיף מתוק-מלוח בדוכני רחוב של טוקיו. תפוחי אדמה אינם חלק מהמטבח היפני המסורתי, לכן שילובם בתפריט היפני מביא את תפוחי האדמה למקום שלא מצפים למצוא או... Instructions: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות צ'יפס. מכניסים את החתיכות לכלי עם מי קרח ומניחים להמתנה במקפיא לרבע שעה. מכת הקור גורמת לעמילן בתפו"א להפוך לסוכר ומוציאה ממנו טע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר