חצילים בטחינה (ועגבניות)
היווני התערבב עם המזרח תיכוני
6 מנות
הכנה וקירור
דל שומן
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» או צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 3 חצילים גדולים ושמנים - ראו בחירת חצילים בהערות
- 2 שיני שום גדולות כתושות
- חצי עד שלושת רבעי כוס טחינה גולמית מובחרת
- מיץ מלימון וחצי ועוד חצי לימון
- מלח לפי הטעם
- מים קרים
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות - לא חובה
דרך הכנה
- עוטפים כל חציל בנייר אלומיניום ושמים על האש. הופכים כל 5 דקות, עד שמתרכך מכל הכיוונים.
- חותכים כל חציל לחצי לאורך ומגרדים את תוכן החציל לקערה. אם ניכנסה מעט קליפה שרופה, זה בסדר - נותן טעם מעושן.
- ממלאים את הקערה במים, מוסיפים את המיץ מחצי הלימון ומניחים בצד כחצי שעה. יוצאים הטעמים המרים.
- מחליפים את המים ושוב מניחים בצד לחצי שעה.
- מסננים היטב את החצילים מהמים ומכניסים לקערת עבודה.
- מועכים את החצילים היטב עם מזלג.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הפטרוזיליה וההעגבניה ומערבבים היטב כמו שעושים טחינה. אם סמיך מדי מוסיפים מים קרים. מתקנים תיבול עם מלח ולימון.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- הגשה עם עגבניות: מערבבים מעט פטרוזיליה ואת קוביות העגבניות פנימה ומגישים מיד עם פטרוזיליה מעל. ראו הערה למטה.
- הגשה ללא עגבניות: מערבבים מעט פטרוזיליה לסלט, מפזרים מעט מעל ומגישים.
- אוהבי החריפות - ניתן להוסיף חצי פלפל חריף קצוץ דק.
הערות
איך בוחרים חצילים? הם צריכים להיות הכי קלים שניתן. המשמעות היא שבחציל יש פחות מים. עם היד שוקלים את החצילים, עד שבוחרים את השלושה הכי קלים.
הסלט עם העגבניות טעים בטירוף, אבל אינו שורד יותר מיום בגלל חמיצות העגבניות. הסלט ללא העגבניות יכול להישמר במקרר כמעט שבוע. יש להוסיף מעט מים מדי פעם בגלל הטחינה.
הסלט עם העגבניות טעים בטירוף, אבל אינו שורד יותר מיום בגלל חמיצות העגבניות. הסלט ללא העגבניות יכול להישמר במקרר כמעט שבוע. יש להוסיף מעט מים מדי פעם בגלל הטחינה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור