כנאפה
מאפה קדאיף
* תמונה להמחשה

אפיה
לא צוין

קושי: קל הכנה
» ממתקים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 350 ג"ר אטריות קדאיף
- 150 ג"ר חמאה מומסת
- 300 ג"ר גבינת עיזים-פטה או בולגרית
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 2 סוכר וניל
- מעט מי זוהר או מי ורדים
- מקל קינמון או קמצוץ קינמון טחון
- מיץ מחצי לימון
דרך הכנה
- מכינים כמה שעות מראש את הגבינה- משרים אותה במים להוצאת המליחות ומחליפים כל כמה זמן את המים.
- פותחים את הקדאיף (הן מסולסלות ופותחים ומשטחים אותן).לוקחים חצי מהכמות ומשטחים בתבנית סטנדרטית.
- שופכים חצי מהחמאה המומסת בצורה אחידה.
- מפזרים גבינה מעל שכבת הקדאיף.
- שופכים על יתר הקדאיף את יתר החמאה ומפזרים בצורה אחידה.
- מפזרים מעל הגבינה את הקדאיף שנותר.
- אופים בחום 180 להשחמה כחצי שעה.
- בינתיים מכינים את הסירופ- שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם כחצי שעה עד שמתקבל מרקם של סירופ- כשלוקחים מעט בכפית ומחכים 2-3 דקות שיתקרר מעט, רואים שהסירופ נקרש מעט והוא נהיה נוזל סמיך מאוד.
- שופכים את הסירופ על הכנאפה החם ומגישים חם.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -