פאי ערמונים ושוקולד לבן
כמה עדין, כמה טעים וכמה קל לעשייה

אפיה משולב

קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 50 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 300 גרם קמח לבן רגיל
- 1 ביצה
- 250 גרם פירה ערמונים (ניתן להשיג בשימורים)
- 200 גרם שוקולד לבן מובחר
- 250 סמ"ק שמנת לבישול 15%
- 75 גרם קמח לבן
- 3 ביצים
- 3 חלמונים
- 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
- 1 חבילה שוקולד חלב
- 50 גרם חמאה
דרך הכנה
הכנת הבצק:
- מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת עבודה ומערבבים היטב ביד עד לקבלת בצק חלק.
- מכניסים הבצק למקרר לחצי שעה לפחות להתמצקות קלה.
- מרדדים את הבצק בתבנית הפאי כולל 3 ס"מ של דפנות.
- דוקרים את הבצק בתחתית עם מזלג למניעת התרוממות שלו.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד להזהבה קלה, ומוציאים להתקררות.
- בקערת עבודה גדולה מקציפים את הקמח עם הסוכר, פירה הערמונים והביצים עד לקבלת עיסה חלקה.
- מרתיחים את השמנת בסיר קטן ומכבים את האש.
- מוסיפים את השוקולד הלבן לסיר ומערבבים היטב עד שנמס לחלוטין.
- שופכים כמות קטנה מהשמנת-שוקולד לתערובת ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות.
- שופכים את יתרת השמנת-שוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
- מכינים את הג'לטין לפי הוראת היצרן ומערבבים אותו לאט לאט לתוך העיסה.
- שופכים העיסה לתבנית הפאי, מקררים כשעה מחוץ למקרר ואז למקרר ליום שלם עם ניילון נצמד מכסה.
- הציפוי: ממיסים תוך כדי עירבוב מתמיד את השוקולד והחמאה בזהירות על אש קטנה מאד עד לקבלת עיסה חלקה.
- שופכים השוקולד על הפאי וממהרים לשטחו על כל הפאי כי מתמצק במהירות.
- שוב למקרר ללילה לפחות ומגישים.
- בתמונה: המסתי מעט שוקולד לבן וחמאה ופיזרתי מעל לקישוט.
הערות
יוצא מאוד עדין ומשגע.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- עוגת שוקולד חמה [vered100] -
- סלט ביצים קצת שונה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- עוגת קפוצ'ינו [מוזית] - עוגה בחושה
- עוגת חלבה עם סילאן [כבביה] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -