פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים
מאת השפית בל קפצן לסוגת
* צילום: דן פרץ

4 מנות

מרכיבים
- 4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
- חצי כוס פירורי פנקו
- 3 כפות אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות שקדים פרוסים
- 2 כפות טימין יבש
- שן שום כתושה
- מלח ופלפל גרוס
- שמן זית
- 50 גרם חמאה מומסת
עבור סלט העדשים
- 200 גרם עדשים ירוקות
- בצל אחד
- שמן זית
- רבע כפית זרעי כמון
- 3 שיני שום כתוש
- 3 ענפי בצל ירוק קצוץ
- חצי כוס נענע קצוצה
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- רבע כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
- מיץ מחצי לימון
- גרידת לימון מלימון אחד
- 2 כפות לימון כבוש קצוץ
- מלח ופלפל גרוס
דרך הכנה
- מתחילים בהכנת תערובת הקראסט לדג – בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
- עוברים להכנת הדג – במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקרסט בנדיבות לדג. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 6 דקות.
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
- במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון , שום כתוש , מערבבים ומורידים מהאש.
- מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
- מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.
הערות
· טיפ השף- ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת אופרה [אבי מ.] - עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס.
- קדאיף במילוי קצפת [אבי מ.] - שתי שכבות בצק קדאיף אפויות במלית שמנת מוקצפת.
- ירקות ממולאים [אבי מ.] -
- טורט לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט לפסח שניתנת גם לחיתוך לשכבות ומילוי בכל קרם.
- טורט דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מתובלת לראש השנה ולא רק.
- עוגת ביסקוויטים [שוקולדה] - הכי קל והכי טעים!
- כבד קצוץ [אבי מ.] -