Pesto
תפריט
ש', 15 אוג 2020, 23:53
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים

מאת השפית בל קפצן לסוגת    

מאת: hilabahat ::: צפיות: 3368   

* צילום: דן פרץ
פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים
4 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
  • חצי כוס פירורי פנקו
  • 3 כפות אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • 2 כפות טימין יבש
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל גרוס
  • שמן זית
  • 50 גרם חמאה מומסת
 
עבור סלט העדשים 
  • 200 גרם עדשים ירוקות
  • בצל אחד
  • שמן זית
  • רבע כפית זרעי כמון
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 ענפי בצל ירוק קצוץ
  • חצי כוס נענע קצוצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • מלח ופלפל גרוס
דרך הכנה
  1. מתחילים בהכנת תערובת הקראסט לדג – בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
  2. עוברים להכנת הדג – במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקרסט בנדיבות לדג. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 6 דקות.
להכנת סלט העדשים
  1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
  2. במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון , שום כתוש , מערבבים ומורידים מהאש.
  4. מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
  5. מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.
הערות
· טיפ השף- ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים By , 2011-05-31T23:19:53+03:00 פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים מאת השפית בל קפצן לסוגת Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד חצי כוס פירורי פנקו 3 כפות אגוזי מלך טחונים 2 כפות שקדים פרוסים 2 כפות טימין יבש ... Instructions: מתחילים בהכנת תערובת הקראסט לדג – בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם. עוברים להכנת הדג – במחבת כבדה מח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר