Pesto
תפריט
ג', 13 אפר 2021, 16:27
110469 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי

מאת השפית בל קפצן לסוגת    

מאת: hilabahat ::: צפיות: 2573   

* צילום: דן פרץ
דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
 
מרכיבים
  • 6 יחידות דלעת ערמונים זהות בגודלן
    200 גרם קינואה
    8 משמשים יבשים חתוכים לקוביות
    4 כפות סירופ מייפל
    50 גרם שבבי שקדים מולבנים
    4 כפות אגוזי מלך גרוסים
    2 כפות נענע קצוצה
    רבע כפית קינמון
    כף חומץ אורז
    5 כפות שמן זית איכותי
    מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובעים". הם ישמשו אותנו להגשה.
  2. מרוקנים את הדלעת מהגרעינים ומעט מבשר הדלעת, בעזרת כף או סכין קטנה.
  3. מניחים את הדלעות בתבנית אפייה (ניתן לחתוך מעט בבסיס על מנת שתעמוד יציב).
  4. מברישים במעט שמן זית ואופים בתנור חם (עם הכובעים) כ 20 דקות עד להתרככותן.
  5. בינתיים מכינים את סלט הקינואה-
  6. מבשלים את הקינואה כ 15 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  7. בקערה מערבבים את הקינואה עם המייפל, השקדים, האגוזים, הנענע, קינמון, חומץ האורז ושמן זית. ממליחים ומפלפלים על פי הטעם.
  8. ממלאים כל דלעת בכמה כפות מן התערובת ומכניסים בחזרה לתנור לחמש דקות נוספות.
  9. מגישים לכל סועד את הדלעת בצלחת הגשה אישית עם "הכובע" לצד הדלעת.
אין תגובות עדיין
דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי By , 2011-05-31T23:15:54+03:00 דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי מאת השפית בל קפצן לסוגת Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 6 יחידות דלעת ערמונים זהות בגודלן 200 גרם קינואה 8 משמשים יבשים חתוכים לקוביות ... Instructions: חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובעים". הם ישמשו אותנו להגשה. מרוקנים את הדלעת מהגרעינים ומעט מבשר הדלעת, בעזרת כף או סכין קטנה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר