תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן
מאת השפית בל קפצן לסוגת
* צילום: דן פרץ

6 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- חבילת "בורגול וקינואה" מסדרת 10 דקות של סוגת
- 1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנטנות
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- 4 שיני שום כתוש
- 5 חצילונים (מיני חציל)
- כף סילאן
- 50 גרם פקאן קלוי
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 5 ענפי בצל ירוק קצוץ
- חצי צרור כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 5 ענפי בזיליקום טרי קצוצים
- 4 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מכינים את הבורגול והקינואה על ההוראות שעל גבי האריזה.
- חוצים את החצילונים , מפזרים מלח בנדיבות ומשהים ל 10 דקות, שוטפים ומנגבים.
- מחממים מחבת קטנה עם כף משמן הזית ומטגנים את החצילונים עד להזהבה.
- במחבת בעלת שוליים גבוהים מאדים בשמן זית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את טבעות הפטריות והשום הכתוש ומטגנים קלות.
- מוסיפים לסיר את הקינואה והבורגול שהכנו מראש, סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את החצילונים, הפקאן ועשבי התיבול הקצוצים. מגישים חם.
הערות
תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן מאת השפית בל קפצן לסוגת
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד במילוי קצפת [אבי מ.] - עוגת כושית קלת הכנה במלית קצפת
- לחמניות קוטג' [אבי מ.] - לחמניות רכות עם גבינת קוטג'.
- ריבת בצל [אבי מ.] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- עוגיות פיננסייר [אבי מ.] - מיני עוגות שקדים צרפתיות רכות.
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.