עוגת גבינה פירורים
עוגת גבינה אשר מזוהה כל כך עם שבועות בטעם נפלא באדיבות בן עמי ברתיני שביט

20 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק (תחתית + פירורים):
למלית גבינה:
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 120 גרם סוכר (2/3 כוס)
- 4 חלמונים
- 2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
- 300 גרם קמח (2 כוסות גדושות)
למלית גבינה:
- 750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)
- 120 גרם סוכר (2/3 כוס)
- 20 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (2 כפות)
- 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
- 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- לגיוון (אם רוצים): 1/4 כוס ליקר תפוזים, קליפה מגורדת מלימון אחד, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית או כף ברנדי (ראו הערה *)
דרך הכנה
מכינים את התחתית:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, סוכר חלמונים ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי מוסיפים מעט מים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים: כמחצית מהבצק מניחים בתבנית העגולה ומהדקים לתחתית. את מחצית הבצק הנותרת (שתשמש ליצירת הפירורים) משטחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לעלה בעובי של כ-½ ס"מ-1 ס"מ.
- מעבירים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים.
- מפוררים בידיים את הבצק שנאפה בתבנית התנור. שומרים את הפירורים בצד עד הרכבת העוגה.
- במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת תפוחה אבל עדיין רכה.
- מוסיפים את הגבינות והתוספות (אם רוצים) ומקציפים במהירות איטית רק עד שהמלית אחידה וחלקה (לחילופין, מקפלים את הגבינות פנימה באופן ידני).
- משטחים את מלית הגבינה מעל התחתית האפויה. מפזרים מלמעלה את פירורי הבצק.
- מעבירים למקרר ל-24 שעות או למקפיא ל-6 שעות, להתייצבות. מגישים קר.
הערות
עוגת גבינה פירורים בניחוח תפוזים, ועוד גיוונים
עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית יכולה לקבל אופי חדש, בהתאם לתוספות שיצטרפו למלית הגבינה. כדי להעניק לעוגה טוויסט תפוזי, מוסיפים למלית 1/4 כוס ליקר תפוזים וקליפה מגורדת מתפוז אחד או שניים. לחילופין אפשר לשבור את מתיקות העוגה עם קליפה מגורדת מלימון אחד, להעשיר את המלית בכף ברנדי או להקנות לעוגה טעם ונילי מודגש בעזרת 2 כפיות תמצית וניל אמיתית.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- חלה [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.