עוגת גבינה פירורים
עוגת גבינה אשר מזוהה כל כך עם שבועות בטעם נפלא באדיבות בן עמי ברתיני שביט

20 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק (תחתית + פירורים):
למלית גבינה:
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 120 גרם סוכר (2/3 כוס)
- 4 חלמונים
- 2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
- 300 גרם קמח (2 כוסות גדושות)
למלית גבינה:
- 750 מ"ל שמנת מתוקה (3 מיכלים)
- 120 גרם סוכר (2/3 כוס)
- 20 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (2 כפות)
- 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
- 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- לגיוון (אם רוצים): 1/4 כוס ליקר תפוזים, קליפה מגורדת מלימון אחד, 2 כפיות תמצית וניל אמיתית או כף ברנדי (ראו הערה *)
דרך הכנה
מכינים את התחתית:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים חמאה, סוכר חלמונים ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש ופירורי מדי מוסיפים מעט מים.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים: כמחצית מהבצק מניחים בתבנית העגולה ומהדקים לתחתית. את מחצית הבצק הנותרת (שתשמש ליצירת הפירורים) משטחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לעלה בעובי של כ-½ ס"מ-1 ס"מ.
- מעבירים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק זהוב. מצננים.
- מפוררים בידיים את הבצק שנאפה בתבנית התנור. שומרים את הפירורים בצד עד הרכבת העוגה.
- במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת תפוחה אבל עדיין רכה.
- מוסיפים את הגבינות והתוספות (אם רוצים) ומקציפים במהירות איטית רק עד שהמלית אחידה וחלקה (לחילופין, מקפלים את הגבינות פנימה באופן ידני).
- משטחים את מלית הגבינה מעל התחתית האפויה. מפזרים מלמעלה את פירורי הבצק.
- מעבירים למקרר ל-24 שעות או למקפיא ל-6 שעות, להתייצבות. מגישים קר.
הערות
עוגת גבינה פירורים בניחוח תפוזים, ועוד גיוונים
עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית יכולה לקבל אופי חדש, בהתאם לתוספות שיצטרפו למלית הגבינה. כדי להעניק לעוגה טוויסט תפוזי, מוסיפים למלית 1/4 כוס ליקר תפוזים וקליפה מגורדת מתפוז אחד או שניים. לחילופין אפשר לשבור את מתיקות העוגה עם קליפה מגורדת מלימון אחד, להעשיר את המלית בכף ברנדי או להקנות לעוגה טעם ונילי מודגש בעזרת 2 כפיות תמצית וניל אמיתית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה