עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת
עוגת גבינה אפויה קלאסית לשבועות באדיבות בן עמי ברתיני שביט
* צילום: לירון אלמוג

20 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
לציפוי שמנת חמוצה:
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3 חלמונים
- 50 גרם סוכר (¼ כוס)
- 3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
- 175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
- 5 ביצים
- 300 גרם סוכר (½1 כוסות)
- 10 גרם סוכר וניל (1 שקית)
- 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 40 גרם קורנפלור (4 כפות)
- 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (4 כפות)
לציפוי שמנת חמוצה:
- 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
- 65 גרם סוכר (⅓ כוס)
דרך הכנה
מכינים את התחתית:
מכינים את הציפוי ומצפים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
- מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.
- משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).
- אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.
- בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
- מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
- יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.
מכינים את הציפוי ומצפים:
- מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.
- מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.
- מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה).
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה חגיגית [אירנצוק] - עוגת גבינה אפויה
- תפוחים אפויים [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- מוסקה קפריסאית [tommf] - מוסקת חצילים עם שכבת בשר ושכבת פירה תפוחי אדמה.
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- סלט פלפלים חריף [אבי מ.] -
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -