Pesto
תפריט
ו', 18 אפר 2025, 14:08
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שמרים שוקולד

שמרים שוקולד עם קציפת ביצים ואגוזים    
מאת: toshifo ::: צפיות: 5460   

* צילום התוצאה
שמרים שוקולד
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

בצק לשתי עוגות:

  • 1  קג' קמח
  • 50 גר' שמרים טריים
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 200 גר' חמאה
  • כוס וחצי חלב
מילוי לעוגה אחת:
  • 4 חלבונים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • חצי כוס סוכר
  • 150 גר' אגוזי מלך
גודל/סוג תבנית:
תבנית עגולה גודל 26
דרך הכנה
  1. מקציפים את החמאה והסוכר לקרם אחיד.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהעיסה אחידה.
  3. מוסיפים את הקורט מלח.
  4. תוך כדי ערבוב מוסיפים לסרוגין מעט מהחלב והקמח.
  5. כשמגיעים למחצית חבילת הקמח, מפוררים את השמרים ומוסיפים לבלילה.
  6. ממשיכים להוסיף את החלב והקמח ומערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות.
  7. מוציאים מהקערה ולשים לכדור.
  8. מפזרים מעט קמח על דפנות הקערה ומחזירים את הבצק, מפזרים מעט קמח מעל, מכסים עם מגבת רטובה ומניחים לטפיחה שעתיים לפחות. (אני נוטה להשאיר לילה במקרר, אבל זה לא הכרחי)
  9. לאחר ההטפחה מקציפים את החלבונים לקצף חזק מאד ויציב.
  10. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והקקאו.
  11. לשים את הבצק ומחלקים ל-2.
  12. חלק אחד מניחים בצד (לעוגה שניה) וחלק שני מחלקים ל-4 .
  13. לוקחים רבע, מרדדים לעובי של כ-1/2 סמ' ומניחים בתחתית התבנית. חותכים את הדפנות כך שישאר עיגול מלא במרכז.
  14. מורחים בעזרת מרית שכבה אחידה ודקה של המקצפת ביצים.
  15. מפזרים מעל מעט מתערובת הסוכר-קקאו, עד לכיסוי של הביצים.
  16. מפזרים אגוזי מלך.
  17. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים.
חום תנור:
מכניסים ל-180 מעלות טורבו כ-40 דק' או עד שהעוגה יבשה בפנים.
הערות
ניתן להסיף למילוי הפתעות נוספות כגון: צימוקים,  פירות יבשים, פירורי חלווה, פיצפוצי שוקולד וכו'.

לתערובת הסוכר-קקאו אפשר הוסיף מעט קפה/סוכר וניל/נוגט שמשדרגים את הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
נראה טעים. בטוח אנסה אותה.
שמרים שוקולד By , 2011-05-28T16:06:36+03:00 שמרים שוקולד שמרים שוקולד עם קציפת ביצים ואגוזים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 2 Tags: none Ingredients: - בצק לשתי עוגות: 1  קג' קמח 50 גר' שמרים טריים 3 ביצים כוס סוכר 200 גר' חמאה כוס וחצי חלב מ... Instructions: מקציפים את החמאה והסוכר לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את הקורט מלח. תוך כדי ערבוב מוסיפים לסרוגין מעט מהחלב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר