שמרים שוקולד
שמרים שוקולד עם קציפת ביצים ואגוזים
* צילום התוצאה

2 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
בצק לשתי עוגות:
- 1 קג' קמח
- 50 גר' שמרים טריים
- 3 ביצים
- כוס סוכר
- 200 גר' חמאה
- כוס וחצי חלב
- 4 חלבונים
- 2 כפות אבקת קקאו
- חצי כוס סוכר
- 150 גר' אגוזי מלך
תבנית עגולה גודל 26
דרך הכנה
- מקציפים את החמאה והסוכר לקרם אחיד.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהעיסה אחידה.
- מוסיפים את הקורט מלח.
- תוך כדי ערבוב מוסיפים לסרוגין מעט מהחלב והקמח.
- כשמגיעים למחצית חבילת הקמח, מפוררים את השמרים ומוסיפים לבלילה.
- ממשיכים להוסיף את החלב והקמח ומערבבים עד שהבצק נפרד מהדפנות.
- מוציאים מהקערה ולשים לכדור.
- מפזרים מעט קמח על דפנות הקערה ומחזירים את הבצק, מפזרים מעט קמח מעל, מכסים עם מגבת רטובה ומניחים לטפיחה שעתיים לפחות. (אני נוטה להשאיר לילה במקרר, אבל זה לא הכרחי)
- לאחר ההטפחה מקציפים את החלבונים לקצף חזק מאד ויציב.
- בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר והקקאו.
- לשים את הבצק ומחלקים ל-2.
- חלק אחד מניחים בצד (לעוגה שניה) וחלק שני מחלקים ל-4 .
- לוקחים רבע, מרדדים לעובי של כ-1/2 סמ' ומניחים בתחתית התבנית. חותכים את הדפנות כך שישאר עיגול מלא במרכז.
- מורחים בעזרת מרית שכבה אחידה ודקה של המקצפת ביצים.
- מפזרים מעל מעט מתערובת הסוכר-קקאו, עד לכיסוי של הביצים.
- מפזרים אגוזי מלך.
- חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים.
מכניסים ל-180 מעלות טורבו כ-40 דק' או עד שהעוגה יבשה בפנים.
הערות
ניתן להסיף למילוי הפתעות נוספות כגון: צימוקים, פירות יבשים, פירורי חלווה, פיצפוצי שוקולד וכו'.
לתערובת הסוכר-קקאו אפשר הוסיף מעט קפה/סוכר וניל/נוגט שמשדרגים את הטעם.
לתערובת הסוכר-קקאו אפשר הוסיף מעט קפה/סוכר וניל/נוגט שמשדרגים את הטעם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד ואגוזים עשירה [אבי מ.] -
- טורט לימון [אבי מ.] -
- סלט חצילים חריף [אבי מ.] -
- פוקצ'ה עם ביגה [אבי מ.] - ביגה/סטרטר מכינים כ-12 שעות לפני האפייה לקבלת פוקצ'ה במרקם אוורירי וקרום פריך
- עוגת תפוחים חלומית [navitc] -
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -
- לחמניות מקמח מלא [סביון] - 2 גירסאות