פאי אגסים ושוקולד
כמה קל להכנה כמה טעים

בישול ואפיה
בריאות

קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק:
- 1 חב' ביסקוויטים פתי בר (טור אחד ולא שני טורים)
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- גרידה מלימון אחד
- 50 גרם קוקוס טחון
- 5 אגסים חתוכים לאורך לחצאים וכל חצי לפרוסות בעובי 1 ס"מ לערך (לא דקות).
- 200 גרם שוקולד מרירי 70% מוצקים
- 100 גרם שוקולד חלב
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- 1 ביצה
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף טובה קמח לבן
- 1 כוס יין קידוש מתוק או יין קינוח מתוק
- 3 כפות ברנדי משובח
- תבנית פאי קוטר 26.
דרך הכנה
הכנת הבצק:
- שוברים את הבסקוויטים בקערת עבודה לחתיכות הכי קטנות שניתן.
- מוסיפים את החמאה, גרידת הלימון והקוקוס ומערבבים היטב עד שהכל רטוב היטב ונעשה בצקי.
- מרדדים הבצק בתבנית הפאי כולל הדפנות לעובי של 1 ס"מ ופחות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8 דקות ומוציאים להתקררות.
- מרתיחים את היין עם כוס וחצי מים.
- מוסיפים את האגסים ומבשלים עד שחצי מתרככים (כ-5-7 דקות). לא לבשל עד שהם הופכים רכים מדי. ניתן לבדוק עם מזלג כמה רכים הם. מוציאים מהנוזל לצלחת.
- בסיר אחר מרתיחים את השמנת וסוגרים את האש.
- שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לשמנת הרותחת. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה. נותנים קצת להתקרר.
- בקערת עבודה מקציפים את הביצה עם החלמון, הברנדי והקמח עד לקבלת עיסה חלקה ואוורירית.
- מוסיפים מעט מהשוקולד-שמנת ומערבבים היטב להשוואת הטמפרטורות. לאחר מכן מוסיפים את שאר השוקולד-שמנת ומערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה.
- מסדרים את פרוסות האגסים בצורה עגולה בתבנית.
- מוזגים מעל את המילוי.
- נותנים לפאי להתקרר עד טמפרטורת החדר.
- מכניסים למקרר מכוסה בניילון נצמד ללילה לפחות.
- בוזקים מעל אבקת סוכר ומעט קוקוס טחון ומגישים.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- טראפל שוקולד לבן [אבי מ.] -
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- לחמניות בצל [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"