Pesto
תפריט
א', 10 נוב 2024, 14:23
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אגרול שוקולד

קינוח מדהים שיהמם את כל הסועדים - כשר לפסח    

מאת: tommf ::: צפיות: 9798   

אגרול שוקולד
10 מנות
טיגון עמוק
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים» או קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
  • 100 גרם נוטלה
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15%
  • 75 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 3 ביצים גדולות
  • 3 חלמוני ביצה
  • 50 גרם סוכר חום
  • חבילת דפי אורז לאגרול - צורתם עגולה כמו עלי בצק לסיגרים. להשיג בחנויות המזרח הרחוק.
  • שמן קנולה לטיגון
  • גלידת וניל וסירופ שוקולד להגשה.
דרך הכנה
הכנת המילוי (יום לפני):
  1. מרתיחים את השמנת בסיר ומכבים את האש.
  2. מוסיפים את השוקולד המריר ואת הנוטלה ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. נותנים לעיסה להתקרר מעט.
  3. מקציפים בקערת עבודה את הביצים עם החלמונים, הסוכר וקמח התפוחי אדמה כ-10 דקות לקבלת עיסה חלקה ואורירית. העיסה מקבלת צבע עינברי בהיר שכזה.
  4. מערבבים חלק קטן משמנת השוקולד עם העיסה להשוואת הטמפרטורות, ולאחר מכן את כל השאר עד קבלת עיסה חלקה.
  5. מעבירים לכלי איחסון עם מכסה ולמקרר ללילה לפחות.
הכנת האגרול והצעת הגשה:
  1. בתוך תבנית רחבה שמים מים קרים ומכינים בצד ביצה טרופה בקערית.
  2. פורסים מגבת מטבח נקייה על משטח עבודה.
  3. מכניסים 2 עלים ביחד צמודים  למים לכ-10 שניות לריכוך ומוציאים למגבת.
  4. שמים כף וחצי מהמילוי במרכז השליש העליון של דף הבצק, מקפלים שליש עליון מעל בצורה גלילית, מקפלים הצדדים פנימה עד לשולי המילוי ומגלגלים קדימה לאגרול.
  5. את הקצה, לפני סגירת האגרול, מורחים בביצה טרופה וסוגרים בגלגול.
  6. מכינים כך את כל האגרולים. ניתן להקפיא עד למועד ההכנה, ולהוציא למקרר 24 שעות לפני.
  7. מטגנים בשמן עמוק את האגרולים עד לקבלת צבע זהוב-חום עדין.
  8. מוציאים לנייר סופג, ומעבירים מיד לצלחת הגשה עם כדור גלידת וניל וסירופ שוקולד מעל.
הערות
בכל חבילת דפי אורז יש 40 דפים תלוי ביצרן, כך שצפויים להיות כ-20  אגרולים פר חבילה. אני מגיש שני אגרולים לאדם, כך שיש בסביבות 10 מנות.
אם מחליפים את הנייר אורז לבצק פילו לסיגרים, זה יוצא טוב יותר ומדהים, רק שכבר לא כשר לפסח.
ניתן להכין מראש ולהקפיא. יש להוציא למקרר 24 שעות לפני, ומהמקרר לטמפרטורת החדר כשעה לפני הטיגון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי ראובן. תודה על הטיפ.מאחל חג אביב נפלא ושמח לכל בית ישראל ושנמשיך להנות עוד רבות מהאתר הנפלא הזה.
1
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
מתכון מעולה! גיליתי שאם המגבת לחה זה עוזר במניעת הדבקות של העלה אליה ומקל את עבודת ההכנה.
אגרול שוקולד By , 2011-04-16T16:22:38+03:00 אגרול שוקולד קינוח מדהים שיהמם את כל הסועדים - כשר לפסח Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים 100 גרם נוטלה 1 מיכל שמנת לבישול 15% 75 גרם קמח תפוחי אדמה 3 ביצים גדולות 3 חלמ... Instructions: הכנת המילוי (יום לפני): מרתיחים את השמנת בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד המריר ואת הנוטלה ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. נותנים לעיסה להת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר