אגרול שוקולד
קינוח מדהים שיהמם את כל הסועדים - כשר לפסח

10 מנות
טיגון עמוק
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» קינוחים» או קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
- 100 גרם נוטלה
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- 75 גרם קמח תפוחי אדמה
- 3 ביצים גדולות
- 3 חלמוני ביצה
- 50 גרם סוכר חום
- חבילת דפי אורז לאגרול - צורתם עגולה כמו עלי בצק לסיגרים. להשיג בחנויות המזרח הרחוק.
- שמן קנולה לטיגון
- גלידת וניל וסירופ שוקולד להגשה.
דרך הכנה
הכנת המילוי (יום לפני):
- מרתיחים את השמנת בסיר ומכבים את האש.
- מוסיפים את השוקולד המריר ואת הנוטלה ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. נותנים לעיסה להתקרר מעט.
- מקציפים בקערת עבודה את הביצים עם החלמונים, הסוכר וקמח התפוחי אדמה כ-10 דקות לקבלת עיסה חלקה ואורירית. העיסה מקבלת צבע עינברי בהיר שכזה.
- מערבבים חלק קטן משמנת השוקולד עם העיסה להשוואת הטמפרטורות, ולאחר מכן את כל השאר עד קבלת עיסה חלקה.
- מעבירים לכלי איחסון עם מכסה ולמקרר ללילה לפחות.
- בתוך תבנית רחבה שמים מים קרים ומכינים בצד ביצה טרופה בקערית.
- פורסים מגבת מטבח נקייה על משטח עבודה.
- מכניסים 2 עלים ביחד צמודים למים לכ-10 שניות לריכוך ומוציאים למגבת.
- שמים כף וחצי מהמילוי במרכז השליש העליון של דף הבצק, מקפלים שליש עליון מעל בצורה גלילית, מקפלים הצדדים פנימה עד לשולי המילוי ומגלגלים קדימה לאגרול.
- את הקצה, לפני סגירת האגרול, מורחים בביצה טרופה וסוגרים בגלגול.
- מכינים כך את כל האגרולים. ניתן להקפיא עד למועד ההכנה, ולהוציא למקרר 24 שעות לפני.
- מטגנים בשמן עמוק את האגרולים עד לקבלת צבע זהוב-חום עדין.
- מוציאים לנייר סופג, ומעבירים מיד לצלחת הגשה עם כדור גלידת וניל וסירופ שוקולד מעל.
הערות
בכל חבילת דפי אורז יש 40 דפים תלוי ביצרן, כך שצפויים להיות כ-20 אגרולים פר חבילה. אני מגיש שני אגרולים לאדם, כך שיש בסביבות 10 מנות.
אם מחליפים את הנייר אורז לבצק פילו לסיגרים, זה יוצא טוב יותר ומדהים, רק שכבר לא כשר לפסח.
ניתן להכין מראש ולהקפיא. יש להוציא למקרר 24 שעות לפני, ומהמקרר לטמפרטורת החדר כשעה לפני הטיגון.
אם מחליפים את הנייר אורז לבצק פילו לסיגרים, זה יוצא טוב יותר ומדהים, רק שכבר לא כשר לפסח.
ניתן להכין מראש ולהקפיא. יש להוציא למקרר 24 שעות לפני, ומהמקרר לטמפרטורת החדר כשעה לפני הטיגון.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -
- סלט עוף חם ברוטב דבש [אבי מ.] -
- עוגת גבינה אפויה עם פירורים [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- בשר ופטריות מוקפצים [אבי מ.] - נתחי בשר סינטה דקים מוקפצים עם פטריות, מתכון בסגנון סיני.