אגרול שוקולד
קינוח מדהים שיהמם את כל הסועדים - כשר לפסח

10 מנות
טיגון עמוק
עתיר קלוריות

קושי: בינוני
» קינוחים» או קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקים
- 100 גרם נוטלה
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- 75 גרם קמח תפוחי אדמה
- 3 ביצים גדולות
- 3 חלמוני ביצה
- 50 גרם סוכר חום
- חבילת דפי אורז לאגרול - צורתם עגולה כמו עלי בצק לסיגרים. להשיג בחנויות המזרח הרחוק.
- שמן קנולה לטיגון
- גלידת וניל וסירופ שוקולד להגשה.
דרך הכנה
הכנת המילוי (יום לפני):
- מרתיחים את השמנת בסיר ומכבים את האש.
- מוסיפים את השוקולד המריר ואת הנוטלה ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. נותנים לעיסה להתקרר מעט.
- מקציפים בקערת עבודה את הביצים עם החלמונים, הסוכר וקמח התפוחי אדמה כ-10 דקות לקבלת עיסה חלקה ואורירית. העיסה מקבלת צבע עינברי בהיר שכזה.
- מערבבים חלק קטן משמנת השוקולד עם העיסה להשוואת הטמפרטורות, ולאחר מכן את כל השאר עד קבלת עיסה חלקה.
- מעבירים לכלי איחסון עם מכסה ולמקרר ללילה לפחות.
- בתוך תבנית רחבה שמים מים קרים ומכינים בצד ביצה טרופה בקערית.
- פורסים מגבת מטבח נקייה על משטח עבודה.
- מכניסים 2 עלים ביחד צמודים למים לכ-10 שניות לריכוך ומוציאים למגבת.
- שמים כף וחצי מהמילוי במרכז השליש העליון של דף הבצק, מקפלים שליש עליון מעל בצורה גלילית, מקפלים הצדדים פנימה עד לשולי המילוי ומגלגלים קדימה לאגרול.
- את הקצה, לפני סגירת האגרול, מורחים בביצה טרופה וסוגרים בגלגול.
- מכינים כך את כל האגרולים. ניתן להקפיא עד למועד ההכנה, ולהוציא למקרר 24 שעות לפני.
- מטגנים בשמן עמוק את האגרולים עד לקבלת צבע זהוב-חום עדין.
- מוציאים לנייר סופג, ומעבירים מיד לצלחת הגשה עם כדור גלידת וניל וסירופ שוקולד מעל.
הערות
בכל חבילת דפי אורז יש 40 דפים תלוי ביצרן, כך שצפויים להיות כ-20 אגרולים פר חבילה. אני מגיש שני אגרולים לאדם, כך שיש בסביבות 10 מנות.
אם מחליפים את הנייר אורז לבצק פילו לסיגרים, זה יוצא טוב יותר ומדהים, רק שכבר לא כשר לפסח.
ניתן להכין מראש ולהקפיא. יש להוציא למקרר 24 שעות לפני, ומהמקרר לטמפרטורת החדר כשעה לפני הטיגון.
אם מחליפים את הנייר אורז לבצק פילו לסיגרים, זה יוצא טוב יותר ומדהים, רק שכבר לא כשר לפסח.
ניתן להכין מראש ולהקפיא. יש להוציא למקרר 24 שעות לפני, ומהמקרר לטמפרטורת החדר כשעה לפני הטיגון.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -