Pesto
תפריט
ה', 22 מאי 2025, 03:17
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה ושוקולד

מעולה כעוגת יום הולדת    
מאת: אירנצוק ::: צפיות: 9426   

* צילום התוצאה
עוגת גבינה ושוקולד
8 מנות
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
  •  חבילת פתי-בר בטעם קקאו
  •  50 גר' חמאה
  •  4 ביצים
  • 750 גר' גבינה לבנה 9%1/2
  •  חצי כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 200 גר' שוקולד לבן
  • קליפת לימון מגורדת
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גר' שוקולד מריר איכותי
  • אריזה של שמנת מתוקה
  • תבנית 28 קפיצית או תבנית באותה קיבולת (כל צורה שהיא)
דרך הכנה
  1.  לרסק את הביסקויטים עד דק ולערבב עם החמאה המומסת
  2. לרפד את התבנית עם תערובת הביסקויטים
  3. בקערה עמוקה לערבב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר
  4.  להוסיף את השוקולד הלבן המומס שהתקרר תוך כדי ערבוב
  5.  להוסיף את הגבינה הלבנה תןך כדי ערבוב
  6. להוסיף את תמצית הוניל והלימון המגורד והקורנפלור תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת סמיכה ללא גושים
  7. להקציף במקביל במיקסר את החלבונים עם שארית הסוכר עד לקבלת קצף עדין (לא קשה מדי)
  8. להוסיף לתערובת הגבינה בתנועות הקיפול עד לקבלת תערובת הומוגנית
  9.  להגליש את התערובת לתבנית המרופדת בביסקויטים
  10. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מע' ל-10 דקות,
  11. להנמיך 150 מע' ולהמשיך לאפות עוד כ-שעה עד לבדיקת הקיסם. נועצים קיסם (שיפוד עץ הנועד למנגלים הכי טוב למשימה) ומוציאים. אמור להיות יבש למגע האצבעות.
  12. לקרר את העוגה בהדרגתיות בתנור פתוח ולאחר מכן בחוץ ולהכניס למקרר לכמה שעות
  13. להכין את הציפוי:
  14. לבשל את שמנת המתוקה עד להרתחה ראשונית, להוריד מהאש ולשפוך על השוקולד המריר תוך כדי ערבוב.
  15. לשפוך על העוגה ולהחזיר למקרר עד להגשה
חום תנור: 180 מעלות
הערות
אפיתי אותה לכבוד יום ההולדת של מנהל האתר :)
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
3
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
מתכון נהדר תודה רבה. אני אפיתי את הבצק כ-8 דקות לפני הוספת המילוי עליו והוא יצא מעט קראנצ'י.
2
ציון 10
וואוו עוגה טעימה ברמות מומלץ מומלץ מומלץ
1
אורן בר (מקצוענ/ית)
ציון 10
נראה יאמי...ינוסה בע"ה בקרוב
עוגת גבינה ושוקולד By , 2011-03-22T10:54:05+02:00 עוגת גבינה ושוקולד מעולה כעוגת יום הולדת Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: -  חבילת פתי-בר בטעם קקאו  50 גר' חמאה  4 ביצים 750 גר' גבינה לבנה 9%1/2  חצי כוס סוכר ... Instructions:  לרסק את הביסקויטים עד דק ולערבב עם החמאה המומסת לרפד את התבנית עם תערובת הביסקויטים בקערה עמוקה לערבב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר &...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר