פרפה קוקוס ברוטב פטל
מקפא בטעם קוקוס ברוטב פטל.

6 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות

קושי: קל הכנה
» קינוחים» בוקר - בראנץ
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
3 חלבונים
150 גר' סוכר
200 מיל' קרם קוקוס מקופסה(לא חלב קוקוס)
250 גר' שמנת מתוקה או שמנת ריצ'
לרוטב:
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
400 גר' פטל קפוא מופשר
1 כפית ליקר דובדבנים
דרך הכנה
- להכנת הפרפה, מחממים בהקצפה את הסוכר והחלבונים בקערה המונחת על סיר עם מים רותחים קלות עד לקבלת קצף רך וחמים, מסירים מהסיר ומעבירים לקערת המיקסר, מקציפים עד שהתערובת מתקררת וקבלת קצף יציב.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מקפלים את קרם הקוקוס לשקצפת, מקפלים את קצף החלבונים לתערובת.
- יוצקים לתבניות רינג אישיות עם שקף ומכניסים להקפאה של 5 שעות לפחות.
- מכינים את רוטב הפטל, מבשלים את הסוכר והמים עד להמסת הסוכר, ממשיכים בבישול עוד דקה, מעבירים לבלנדר עם הפטל המופשר ומעבדים למחית חלקה, מסננים את המחית במסננת עדינה ומוסיפים את הליקר.
- מעבירים לצנצנת ומאחסנים עד 14 ימים במקרר או כמה חדשים במקפיא.
- להגשה, מוציאים את הרינגים מהמקפיא, שולפים את הפרפה ומניחים במרכז צלחת הגשה, מזלפים את הרוטב מסביב, אם רוצים מקשטים בפטל שלם ומגישים.
הערות
להמרת המתכון לפרווה ניתן להשתמש בשמנת צימחית מכל סוג.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.