תבשיל בורגול וקינואה בפטריות ופקאן
מנה חגיגית ומהירת הכנה מאת השפית בל קפצן לסוגת
* צילום: דן פרץ

6 מנות

מרכיבים
- חבילת "בורגול וקינואה" מסדרת 10 דקות של סוגת
- 1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנטנות
- סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- 4 שיני שום כתוש
- 5 חצילונים (מיני חציל)
- כף סילאן
- 50 גרם פקאן קלוי
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 5 ענפי בצל ירוק קצוץ
- חצי צרור כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 5 ענפי בזיליקום טרי קצוצים
- 4 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מכינים את הבורגול והקינואה על ההוראות שעל גבי האריזה.
- חוצים את החצילונים , מפזרים מלח בנדיבות ומשהים ל 10 דקות, שוטפים ומנגבים.
- מחממים מחבת קטנה עם כף משמן הזית ומטגנים את החצילונים עד להזהבה.
- במחבת בעלת שוליים גבוהים מאדים בשמן זית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את טבעות הפטריות והשום הכתוש ומטגנים קלות.
- מוסיפים לסיר את הקינואה והבורגול שהכנו מראש, סילאן, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את החצילונים, הפקאן ועשבי התיבול הקצוצים. מגישים חם.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת