קרם אוכמניות
נהדר להוספה על גלידה, על פירות,כציפוי לעוגה ולבד

5 מנות
הכנה וקירור
עתיר קלוריות

קושי: קל הכנה
» קינוחים
מרכיבים
- 250 סמ"ק שמנת לבישול 30%
- 250 סמ"ק חלב 3%
- 250 גרם אוכמניות טריות או רסק אוכמניות מקופסא
- 170 גרם חלמונים
- 100 גרם סוכר
- 3 דפי ג'לטין
- 250 סמ"ק שמנת להקצפה
דרך הכנה
- מכניסים לסיר את השמנת לבישול, החלב ואת האוכמניות. מרתיחים ומבשלים על אש בינונית קטנה תוך כדי עירבוב מדי כמה דקות עד לצמצום של הנוזלים בחצי לפחות.
- מרסקים את התערובת במעבד מזון או יד לקבלת עיסה חלקה.
- תוך כדי בישול החומרים בסיר, מקציפים את החלמונים והסוכר בקערת עבודה עמוקה כ-10 דקות עד לקבלת עיסה חלקה ואורירית.
- מערבבים את עיסת האוכמניות עם החלמונים המוקצפים תוך כדי השוואת טמפרטורות.
- ממיסים את דפי הג'לטין במים קרים ומוסיפים לאט לתוך העיסה תוך כדי עירבוב מתמיד.
- מקררים היטב את העיסה חצי שעה לפחות במקרר מכוסה בניילון נצמד.
- מקציפים את השמנת לקצף יציב ומערבבים עם הקרם.
- מכסים בניילום או מכסה, ומחזירים למקרר ל-5 שעות לפחות.
הערות
ניתן לשלב במקום אוכמניות כל רסק פרי שאוהבים. ניסיתי עם אגסים וקוקוס ויצא מדהים, ניסיתי עם בננות בתוספת שברי אגוזים מסוכרים ויצא תענוג.
ניתן להגיש את הקרם כמות שהוא עם פירות מעליו. ניתן למרוח אותו על עוגה או בכל צורה שנראית.
הקרם נשמר במקרר בכלי סגור כמה ימים מועטים בגלל הרכב השמנת והביצים שבתוכו, אבל אני לא מאמין כי הוא ישרוד יותר כמה ימים.
ניתן להגיש את הקרם כמות שהוא עם פירות מעליו. ניתן למרוח אותו על עוגה או בכל צורה שנראית.
הקרם נשמר במקרר בכלי סגור כמה ימים מועטים בגלל הרכב השמנת והביצים שבתוכו, אבל אני לא מאמין כי הוא ישרוד יותר כמה ימים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- חזה עוף במישרה ים תיכוני [אבי מ.] -
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה