Pesto
תפריט
ד', 24 אפר 2019, 08:01
110425 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שקשוקה עם מנגולד וגבינה בולגרית

שקשוקה "מושקעת" המשלבת במחבת שכבה של מנגולד מאודה ומעליה רוטב עגבניות פיקנטי, ביצים וגבינה בולגרית. שווה את ההשקעה!    

מאת: פסקל ::: צפיות: 5184   

* צילום התוצאה
שקשוקה עם מנגולד וגבינה בולגרית
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 צרורות גדולים של עלי מנגולד
  • 2 בצלים קצוצים לשקשוקה
  • 1 בצל קצוץ למנגולד
  • מעט שמן רגיל
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)
  • 1/4 כוס מים למנגולד
  • 1/2 כוס מים רותחים לשקשוקה
  • 1/2 כפית מלח למנגולד
  • 1 כף מלח לשקשוקה (או יותר, לפי הטעם)
  • שיני שום קצוצות (מחצי ראש שום)
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 3 - 4 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 קופסאות גדולות (800 גר' כל אחת) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אם רוצים)
  • גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • 10 ביצים או יותר (לפי מספר הסועדים)
  • גבינת פרמזן מגוררת
  • גודל/סוג תבנית:
    • 2 מחבתות רחבות ועמוקות (רצוי מאוד עם ציפוי מונע הידבקות), אחת מהן בעלת מכסה.
דרך הכנה
הכנת המנגולד (במחבת בעלת המכסה):
  • שוטפים היטב את המנגולד ומפרידים בין החלק  הלבן לבין החלק הירוק של העלים.
  • פורסים את החלקים הלבנים לפרוסות דקות מאוד.
  • קוצצים דק את החלקים הירוקים.
  • מאדים במחבת במעט שמן רגיל בצל קצוץ אחד עד לשקיפות.
  • מוסיפים את החלקים הלבנים הפרוסים של המנגולד וממשיכים לאדות במשך מספר דקות.
  • מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, מכסים וממשיכים בבישול עד לריכוך פרוסות המנגולד 
  • מוסיפים את החלקים הירוקים הקצוצים, מכסים ומבשלים עוד 30 דקות.
  • מסירים את המכסה וממשיכים בבישול לאידוי כל הנוזלים, כ- 15 דקות. (לאחר האידוי מוסיפים מעל, תוך כדי בישול, את שכבת רוטב העגבניות. ר' בהמשך המתכון)
בזמן הבישול של המנגולד מכינים במחבת השניה את רוטב העגבניות לשקשוקה:

  • מאדים בצל בשמן הזית במחבת, עד שהבצל הופך שקוף. מנמיכים אש. 
  • מוסיפים את הפלפל האדום הקצוץ והפלפל החריף הקצוץ ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב. 
  • מוסיפים שום קצוץ, רסק עגבניות, פפריקה, בזיליקום ומלח ומערבבים. 
  • מוסיפים את המים הרותחים ואת העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד עד שהרוטב מסמיך.  
כעת מרכיבים את שתי השכבות במחבת עם המנגולד:
  • מוסיפים את רוטב העגבניות על גבי שכבת המנגולד המאודה. ממשיכים לבשל על אש קטנה. יש להימנע מערבוב המנגולד עם הרוטב !  משאירים במבנה של שכבות.
  • מפזרים לתוך רוטב העגבניות את הגבינה הבולגרית מבלי לערבב .
  • מוסיפים את הביצים מבלי לערבב. (בשלב זה אפשר לכסות את המחבת על מנת לזרז את קרישת חלבון הביצים).
  • כאשר החלבון נקרש והחלמון עדיין רך מכבים את האש.
  • מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
  • אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה אם רוצים.
     
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
שלום לא יותר מדי מלח??? כי יש גבינה בולגרית והיא מלוחה מספיק.
1
ראובן מ. (עורך)
מתכון מעולה, חייב לנסות :)
שקשוקה עם מנגולד וגבינה בולגרית By , 2010-12-18T01:50:50+02:00 שקשוקה עם מנגולד וגבינה בולגרית שקשוקה "מושקעת" המשלבת במחבת שכבה של מנגולד מאודה ומעליה רוטב עגבניות פיקנטי, ביצים וגבינה בולגרית. שווה את ההשקעה! Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 2 צרורות גדולים של עלי מנגולד 2 בצלים קצוצים לשקשוקה 1 בצל קצוץ למנגולד מעט שמן רגיל 4 כפות שמן זית 2 פלפלים אדומים ... Instructions: הכנת המנגולד (במחבת בעלת המכסה): שוטפים היטב את המנגולד ומפרידים בין החלק  הלבן לבין החלק הירוק של העלים. פורסים את החלקים הלבנים לפרוסו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר