לביבות כרובית
לביבות טעימות לחנוכה ולכל השנה
* תמונה להמחשה

12 מנות

מרכיבים
- 1 כרובית בינונית (מנוקה מעלים ומבסיס הגבעול).
- מעט מיץ לימון ו/או פרוסת לחם אחיד (למי הבישול).
- כף שטוחה מלח לבישול הכרובית.
- 4 ביצים.
- 1/2 - 3/4 כוס קמח (בהתאם לסמיכות המועדפת).
- 1/4 כוס חלב.
- 1/4 כוס מים (או 1/2 כוס מים ללא חלב אם מייעדים לארוחה בשרית).
- עלי פטרוזיליה קצוצים מחצי צרור או יותר.
- 1 כפית מלח (או 1 וחצי כפיות, לפי הטעם).
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
- 1/4 כפית אבקת אפיה.
דרך הכנה
- מכניסים את הכרובית לסיר כשהגבעול כלפי מטה.
- מוסיפים מים קרים עד גובה בו השליש העליון של הכרובית ישאר מעל פני המים.
- מוסיפים למים מעט מיץ לימון ו/או פרוסת לחם (לא חובה, אך זו דרך יעילה לניטרול ריח הכרובית)
- מבשלים את הכרובית בסיר מכוסה.
- רק כשהכרובית מתחילה להתרכך מוסיפים את המלח וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.
- מוציאים את הכרובית מהסיר ומניחים לה להצטנן.
- מפרקים את הכרובית ל"פרחים", קוצצים לפיסות קטנות מאוד ומכניסים לקערה גדולה. את הגבעול הקשה שבמרכז הכרובית מרסקים בעזרת פומפיה גסה ומוסיפים לקערה.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הבלילה.
- מוסיפים את הבלילה לכרובית הקצוצה ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת.
- בעזרת כף גדולה לוקחים בכל פעם מעט מהתערובת ויוצקים בזהירות לשמן החם ליצירת לביבה.
- מטגנים את הלביבות בשני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר מגבת לספיגת עודפי השמן ומגישים חם.
הערות
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת