עוגת גבינה תפוזים קרה

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
1/2 1 כוסות פירורי בסקוויט
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כוס סוכר
למלית:
1 כוס מיץ תפוזים טבעי
1/4 כוס מים
4 כפיות אבקת ג'לטין
1/2 1 כוסות סוכר
1 כף גרידת קליפת תפוז
500 גר' גבינת שמנת
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות פירורי בסקוויט
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כוס סוכר
למלית:
1 כוס מיץ תפוזים טבעי
1/4 כוס מים
4 כפיות אבקת ג'לטין
1/2 1 כוסות סוכר
1 כף גרידת קליפת תפוז
500 גר' גבינת שמנת
1 כוס שמנת מתוקה
דרך הכנה
- מערבבים את פירורי הבסקוויט, החמאה והסוכר לתערובת פירורית, משטחים בתבנית עגולה 24 על נייר אפיה ומהדקים קלות.
- יוצקים את מיץ התפוזים, הסוכר והמים לסיר, מפזרים את הג'לטין על הנוזלים ומניחים להתרכות הג'ליטן כ-5 דקות.
- מחממים בבחישה עד לפני רתיחה, לא מרתיחים, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
- בקערה מערבבים את הגבינה לריכוך, מוסיפים את גרידת קליפת התפוז ומוסיפים בבחישה את תערובת המיץ המצוננת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים למקרר לצינון עד להתיצבות קלה של התערובת, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה.
- יוצקים לתבנית על תחתית הפירורים ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מוציאים מהתבנית ומניחים על צלחת ההגשה, מקשטים בפלחי תפוזים מעל וסביב העוגה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת