עוגיות בריאות
עוגיות
* המחשה

20 מנות

ציון גולשים:
9
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 1/3 1 כוס קמח מלא
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כף גדושה של דבש
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 1 כף גדושה של קוקוס
- כף גדושה של שומשום
- שברי קשיו לא קלוי בערך רבע כוס
- שברי אגוזי מלך ואגוזי פקאן לא קלוי בערך חצי כוס
- חופן צימוקים
- אם רוצים אפשר להוסיף שברי שקדים לא קלויים וקלופים
- כפית גדושה של קינמון
- 1 כף תמצית וניל
- קמצוץ ציפורן טחון (לא חובה אך מוסיף מאוד מאוד!!!)
- קמצוץ הל (לא חובה אך מוסיף מאוד מאוד!!!)
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים.
- מוסיפים את כל החומרים הרטובים, מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד (הוא אמור להיות מעט רטוב)
- שמים נייר אפייה בתבנית
- מרטיבים את הידיים, ויוצרים בעדינות כדורים ואז משטיחים אותם הבצק מתפורר בקלות ומניחים בתבנית עם נייר האפייה. מקפידים על רווחים בין העוגיות (הן קצת מתנפחות)
- אופים בתנור במשך כ-15 דקות בערך. העוגיות מוכנות שהן מתחילות להשחים מלמעלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים להתקרר למספר דקות.
- מתחילים לטרוף בתיאבון :-)
הערות
העוגיות יצאו לי נהדרות ויש לציין שהמרכיבים גם בריאים והניחוח בבית היה מדהים הן חוסלו תוך יום :-)
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- בייגל [אבי מ.] -
- תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- רגל קרושה [אבי מ.] -