Pesto
תפריט
א', 25 אוג 2019, 18:01
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שכבות שמנת וריבת חלב

כמה פשוט ככה טעים    

מאת: yacovy ::: צפיות: 5711   

עוגת שכבות שמנת וריבת חלב
אפיה משולב
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לעוגת הספוג:
  • 6 ביצים
  • 6 כפות קמח
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף שמן                                                                                 
  • למילוי:
  • 2 חבילות שמנת מתוקה
  • כ 300 ג' ריבת חלב                                                             
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס מים 
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות ליקר אמרטו
גודל/סוג תבנית: תבנית תנור סטנדרט
דרך הכנה
  1. לחמם תנור ל170 מעלות.
  2. להקציף את הביצים. להוסיף תוך כדי הקצפה את הסוכר כף אחר כף.
  3. להנמיך את מהירות ההקצפה ולהוסיף קמח, כף אחר כף. להוסיף שמן.
  4. לאפות בתנור כ20 דקות עד להזהבה נאותה. לצינון הופכים על מגבת מסוכרת עד לצינון מוחלט.
  5. מבשלים את סירופ הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. לצנן לגמרי ולהוסיף את הליקר.
  6. מחממים מעט את ריבת החלב במיקרוגל עם כף חלב, עד למרקם רך שיהיה נוח למריחה.
  7. מקציפים את שתי חבילות השמנת עם שתי כפות סוכר עד לקצף קשה.
  8. חותכים את העוגה לשלושה חלקים שווים.
  9. מניחים על מגש חלק ראשון מרטיבים עם מברשת בסירופ, מורחים כשליש מהריבה, מעל מורחים כשליש מהשמנת.
  10. חוזרים על הפעולה עם השאר.
  11. לקרר לפני האכילה כשעתיים.
הערות
 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
5
זה נראה כאילו זאת כמות מאוד קטנה לתבנית תנור. מה צריך להיות הגודל של תבנית במדויק?
4
נראה לי טוב עם קונפיטורה איכותית במקום או אפילו ממרח שוקולד
3
נראה קל ואנסה.
2
שלום
האם ניתן להחליף את ריבת החלב במשהו אחר, אצלנו בבית לא אוהבים ריבת חלב...
עוגת שכבות שמנת וריבת חלב By , 2010-11-22T23:19:06+02:00 עוגת שכבות שמנת וריבת חלב כמה פשוט ככה טעים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - לעוגת הספוג: 6 ביצים 6 כפות קמח 6 כפות סוכר 1 כף שמן                ... Instructions: לחמם תנור ל170 מעלות. להקציף את הביצים. להוסיף תוך כדי הקצפה את הסוכר כף אחר כף. להנמיך את מהירות ההקצפה ולהוסיף קמח, כף אחר כף. להוסיף שמן. לאפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר