Pesto
תפריט
ד', 27 מאי 2020, 03:06
110453 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט חומוס ביתי

   

מאת: yacovy ::: צפיות: 3828   

* צילום התוצאה
סלט חומוס ביתי
1 מנות
יום לפחות
קושי: מורכב
 
מרכיבים
  • 2 כוסות גרגירי חומוס קטן (הדס/בולגרי)
  • סודה לשתיה
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • 5 שיני שום
  • ראש בצל
  • לימון סחוט
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון

דרך הכנה
  1. משרים את גרגירי החומוס בקערה ל24 שעות עם כף סודה לשתיה. המים צריכים להיות 2 כוסות מים על כוס חומוס.
  2. מכניסים לסיר את הגרגירים, 4 שיני שום, ראש בצל וכף סודה לשתיה, ומים 5 ס"מ מעל לגרגירים, מביאים לרתיחה ומבשלים כך כ3/4 שעה.
  3.  מורידים מהאש, מחליפים את המים עד שהמים פושרים, ומשפשים את גרגירי החומוס זה בזה להורדת הקליפות. מוציאים כמה קליפות שיכולים.(אם נגמר הכח לא נורא, יש כאלו שאומרים שלא צריך בכלל לקלף.)
  4. מוסיפים מים כמו לפנ"כ, כפית סודה לשתיה, ומבשלים כשעתיים וחצי. הגרגירים צריכים להיות רכים מאד, ולהימעך ביד בקלות.
  5. מורידים מהאש, מוציאים את הבצל והשום, מסננים את המים, (לשמור בערך כוס מים לאח"כ) ולשים את הגרגירם לקירור כ4 שעות. (או לילה)
  6. מכניסים את הגרגירים למעבד מזון וטוחנים היטב 2 דקות. אם העיסה סמיכה להוסיף מים. להוסיף את הטחינה תוך כדי עבודה, להוסיף לימון, מלח, כמון, שן שום, לעבד כדקה.
  7. לשמור בקירור בערך עד שבוע. יותר מזה יכול להתקלקל.
הערות
 הכלל בחומוס הוא שצריך לנסות ולנסות ושוב לנסות ואם הזמן זה יבוא...
אז לא להתייאש.
אין תגובות עדיין
סלט חומוס ביתי By , 2010-10-04T12:13:18+02:00 סלט חומוס ביתי Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 1 Tags: none Ingredients: - 2 כוסות גרגירי חומוס קטן (הדס/בולגרי) סודה לשתיה חצי כוס טחינה גולמית 5 שיני שום ראש בצל לימון סחוט ... Instructions: משרים את גרגירי החומוס בקערה ל24 שעות עם כף סודה לשתיה. המים צריכים להיות 2 כוסות מים על כוס חומוס. מכניסים לסיר את הגרגירים, 4 שיני שום, ראש בצל וכף סודה לשתיה, ומים 5 ס&q...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר