עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים
* תמונה להמחשה Everett Mar [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]
10 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
- 1 חלמון
- 1/4 כוס סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 כוס + 2 כפות קמח תופח
- 1/2 כוס חלב
- 14 גר' ג'לטין
- 1 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 500 גר' גבינת 9%
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 3 חלבונים
- 250 מיל' שמנת מתוקה
דרך הכנה
- להכנת הבסיס: מערבבים את החלמון והסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק, מרדדים ומשטחים את הבצק בתבנית 24-26 על נייר אפיה, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמת הבצק, מוציאים ומצננים.
- להכנת המלית: יוצקים את החלב לסיר קטן, מפזרים את הג'לטין מעל ומניחים לספיגת הנוזלים של 5 דקות.
- מתחילים לחמם על להבה נמוכה ומוסיפים 1/4 כוס סוכר, מערבבים תוך כדי חימום עד להמסת הג'לטין והסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים בבחישה את החלמונים ומצננים.
- בקערת המיקסר מקציפים את הגבינה ו-1/4 כוס סוכר, מוסיפים את גרידת הלימון ומוסיפים את תערובת הג'לטין בהקצפה בינונית.
- מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת הגבינה.
- מקציפים את השמנת לקצפת קשה, מקפלים לתערובת הגבינה ויוצקים לתבנת על התחתית האפויה, מעבירים למקרר להתייצבות העוגה.
-
להכנת הציפוי:
1/3 כוס סירופ תירס
2/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה
30 גר' חמאה
1/8 כפית מלח
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות פקאנים קצוצים גס מאד וקלויים
מערבבים בסיר קטן על להבה נמוכה את הסירופ, הסוכר, החמאה והמלח, מחממים בבחישה ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים לאט בבחישה את השמנת, אם התערובת מתקשה מחזירים לחימום קל, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מצננים את הרוטב.
מוסיפים את הפקאנים לרוטב ומערבבים, יוצקים את הרוטב על העוגה הקרה ומעבירים שוב למקרר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -