עוגת גבינה קרה בציפוי קרמל ופקאנים
* תמונה להמחשה Everett Mar [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבסיס:
- 1 חלמון
- 1/4 כוס סוכר
- 100 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 כוס + 2 כפות קמח תופח
- 1/2 כוס חלב
- 14 גר' ג'לטין
- 1 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 500 גר' גבינת 9%
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 3 חלבונים
- 250 מיל' שמנת מתוקה
דרך הכנה
- להכנת הבסיס: מערבבים את החלמון והסוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק, מרדדים ומשטחים את הבצק בתבנית 24-26 על נייר אפיה, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמת הבצק, מוציאים ומצננים.
- להכנת המלית: יוצקים את החלב לסיר קטן, מפזרים את הג'לטין מעל ומניחים לספיגת הנוזלים של 5 דקות.
- מתחילים לחמם על להבה נמוכה ומוסיפים 1/4 כוס סוכר, מערבבים תוך כדי חימום עד להמסת הג'לטין והסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים בבחישה את החלמונים ומצננים.
- בקערת המיקסר מקציפים את הגבינה ו-1/4 כוס סוכר, מוסיפים את גרידת הלימון ומוסיפים את תערובת הג'לטין בהקצפה בינונית.
- מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת הגבינה.
- מקציפים את השמנת לקצפת קשה, מקפלים לתערובת הגבינה ויוצקים לתבנת על התחתית האפויה, מעבירים למקרר להתייצבות העוגה.
-
להכנת הציפוי:
1/3 כוס סירופ תירס
2/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה
30 גר' חמאה
1/8 כפית מלח
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות פקאנים קצוצים גס מאד וקלויים
מערבבים בסיר קטן על להבה נמוכה את הסירופ, הסוכר, החמאה והמלח, מחממים בבחישה ומביאים לרתיחה, מבשלים עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים לאט בבחישה את השמנת, אם התערובת מתקשה מחזירים לחימום קל, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, מצננים את הרוטב.
מוסיפים את הפקאנים לרוטב ומערבבים, יוצקים את הרוטב על העוגה הקרה ומעבירים שוב למקרר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגיות סדוקות קקאו [אבי מ.] - עוגיות רכות
- רוטב צרפתי לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד במיקרוגל [לינואל] - בשמונה דקות במיקרו
- לחמניות מקמח מלא [סביון] - 2 גירסאות
- סלט חצילים חריף [אבי מ.] -
- טורט לימון [אבי מ.] -
- גולש בורגניון [אבי מ.] - גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.