Pesto
תפריט
ו', 18 אפר 2025, 13:34
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ספגטי ברוטב אספרגוס ופטריות

מנה תענוג לכל חובבי הפסטות    
מאת: tommf ::: צפיות: 7899   

ספגטי ברוטב אספרגוס ופטריות
5 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 400 גרם אספרגוס טרי
  • סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות עבות
  • 1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 100 גרם גבינת פרמז'אן מובחרת מגורדת
  • 1.5 מיכלי שמנת לבישול 15% (30% תהיה עשירה יותר בטעם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 3/4 כוס יין לבן יבש.
  • עירית קצוצה וחופן פרמז'אן מגורדת לקישוט
  • פסטה טרייה מכל סוג שהוא או חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן לדרגת אלדנטה.
גודל/סוג תבנית:
דרך הכנה
  1. מנקים את האספרגוס מהחלק הגס וחותכים לחתיכות באורך 3 ס"מ לערך.
  2. מרתיחים מים עם מלח בסיר ומבשלים את האספרגוס עד שהתרכך. מוציאים ושומרים חלק ממי הבישול.
  3. מרתיחים מים עם 2 כפיות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אלדנטה. מומלץ לא להביא לדרגת רכות גבוהה יותר.
  4. תוך כדי הכנת הפסטה מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בתוך מחבת עמוק על אש לא הכי גדולה ומוסיפים את פרוסות השום והפטריות לטיגון קל עד להזהבה קלה של השום.
  5. מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מנוזלי הבישול ומרתיחים. מאדים עד שחצי מהנוזלים התאדו.
  6. מוסיפים את השמנת ואת הפרמז'אן, מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם ומרתיחים.
  7. כשהשמנת רותחת, מורידים האש לבינונית קטנה, מוסיפים את האספרגוס, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות על אש קטנה.
  8. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, מערבבים היטב, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומגישים.
  9. הצעת הגשה: בצלחת מרק, עם מעט פרמז'אן מגורדת מעל, עירית קצוצה ומעט פלפל שחור גרוס טרי.
  10.  
חום תנור:
הערות
מעדן קל מאוד להכנה ומאוד טעים לארוחה חגיגית ונהדרת.
ניתן לבשל עם פסטה מקרוני, עם פטוצ'יני רגיל, תרד או כל צבע שרוצים או עם פסטה מסולסלת. הכל הולך פה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
3
אירנצוק (מנוסה)
ציון 10
2
tommf (מקצוענ/ית)
תודה רבה לך ראובן. חג שמח לכולנו.
1
ראובן מ. (עורך)
נראה מעולה ומגרה! חג שמח לכולם :)
ספגטי ברוטב אספרגוס ופטריות By , 2010-09-26T10:29:50+02:00 ספגטי ברוטב אספרגוס ופטריות מנה תענוג לכל חובבי הפסטות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 5 Tags: none Ingredients: - 400 גרם אספרגוס טרי סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות עבות 1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות 50 גרם חמאה מלוחה 100 גרם גבינת פרמז'אן ... Instructions: מנקים את האספרגוס מהחלק הגס וחותכים לחתיכות באורך 3 ס"מ לערך. מרתיחים מים עם מלח בסיר ומבשלים את האספרגוס עד שהתרכך. מוציאים ושומרים חלק ממי הבישול. מרתיחים מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר