ספגטי ברוטב אספרגוס ופטריות
מנה תענוג לכל חובבי הפסטות

5 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 400 גרם אספרגוס טרי
- סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות עבות
- 1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
- 50 גרם חמאה מלוחה
- 100 גרם גבינת פרמז'אן מובחרת מגורדת
- 1.5 מיכלי שמנת לבישול 15% (30% תהיה עשירה יותר בטעם)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 3/4 כוס יין לבן יבש.
- עירית קצוצה וחופן פרמז'אן מגורדת לקישוט
- פסטה טרייה מכל סוג שהוא או חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן לדרגת אלדנטה.
דרך הכנה
- מנקים את האספרגוס מהחלק הגס וחותכים לחתיכות באורך 3 ס"מ לערך.
- מרתיחים מים עם מלח בסיר ומבשלים את האספרגוס עד שהתרכך. מוציאים ושומרים חלק ממי הבישול.
- מרתיחים מים עם 2 כפיות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אלדנטה. מומלץ לא להביא לדרגת רכות גבוהה יותר.
- תוך כדי הכנת הפסטה מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בתוך מחבת עמוק על אש לא הכי גדולה ומוסיפים את פרוסות השום והפטריות לטיגון קל עד להזהבה קלה של השום.
- מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מנוזלי הבישול ומרתיחים. מאדים עד שחצי מהנוזלים התאדו.
- מוסיפים את השמנת ואת הפרמז'אן, מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם ומרתיחים.
- כשהשמנת רותחת, מורידים האש לבינונית קטנה, מוסיפים את האספרגוס, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, מערבבים היטב, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומגישים.
- הצעת הגשה: בצלחת מרק, עם מעט פרמז'אן מגורדת מעל, עירית קצוצה ומעט פלפל שחור גרוס טרי.
הערות
מעדן קל מאוד להכנה ומאוד טעים לארוחה חגיגית ונהדרת.
ניתן לבשל עם פסטה מקרוני, עם פטוצ'יני רגיל, תרד או כל צבע שרוצים או עם פסטה מסולסלת. הכל הולך פה.
ניתן לבשל עם פסטה מקרוני, עם פטוצ'יני רגיל, תרד או כל צבע שרוצים או עם פסטה מסולסלת. הכל הולך פה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- לחם גרוזיני Shotis [אבי מ.] -
- סלט עוף חם ברוטב דבש [אבי מ.] -
- עוגת גבינה אפויה עם פירורים [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- בשר ופטריות מוקפצים [אבי מ.] - נתחי בשר סינטה דקים מוקפצים עם פטריות, מתכון בסגנון סיני.