ספגטי ברוטב אספרגוס ופטריות
מנה תענוג לכל חובבי הפסטות

5 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 400 גרם אספרגוס טרי
- סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות עבות
- 1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
- 50 גרם חמאה מלוחה
- 100 גרם גבינת פרמז'אן מובחרת מגורדת
- 1.5 מיכלי שמנת לבישול 15% (30% תהיה עשירה יותר בטעם)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 3/4 כוס יין לבן יבש.
- עירית קצוצה וחופן פרמז'אן מגורדת לקישוט
- פסטה טרייה מכל סוג שהוא או חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן לדרגת אלדנטה.
דרך הכנה
- מנקים את האספרגוס מהחלק הגס וחותכים לחתיכות באורך 3 ס"מ לערך.
- מרתיחים מים עם מלח בסיר ומבשלים את האספרגוס עד שהתרכך. מוציאים ושומרים חלק ממי הבישול.
- מרתיחים מים עם 2 כפיות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אלדנטה. מומלץ לא להביא לדרגת רכות גבוהה יותר.
- תוך כדי הכנת הפסטה מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בתוך מחבת עמוק על אש לא הכי גדולה ומוסיפים את פרוסות השום והפטריות לטיגון קל עד להזהבה קלה של השום.
- מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מנוזלי הבישול ומרתיחים. מאדים עד שחצי מהנוזלים התאדו.
- מוסיפים את השמנת ואת הפרמז'אן, מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם ומרתיחים.
- כשהשמנת רותחת, מורידים האש לבינונית קטנה, מוסיפים את האספרגוס, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, מערבבים היטב, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומגישים.
- הצעת הגשה: בצלחת מרק, עם מעט פרמז'אן מגורדת מעל, עירית קצוצה ומעט פלפל שחור גרוס טרי.
הערות
מעדן קל מאוד להכנה ומאוד טעים לארוחה חגיגית ונהדרת.
ניתן לבשל עם פסטה מקרוני, עם פטוצ'יני רגיל, תרד או כל צבע שרוצים או עם פסטה מסולסלת. הכל הולך פה.
ניתן לבשל עם פסטה מקרוני, עם פטוצ'יני רגיל, תרד או כל צבע שרוצים או עם פסטה מסולסלת. הכל הולך פה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -