ספגטי ברוטב אספרגוס ופטריות
מנה תענוג לכל חובבי הפסטות

5 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 400 גרם אספרגוס טרי
- סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות עבות
- 1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
- 50 גרם חמאה מלוחה
- 100 גרם גבינת פרמז'אן מובחרת מגורדת
- 1.5 מיכלי שמנת לבישול 15% (30% תהיה עשירה יותר בטעם)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 3/4 כוס יין לבן יבש.
- עירית קצוצה וחופן פרמז'אן מגורדת לקישוט
- פסטה טרייה מכל סוג שהוא או חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן לדרגת אלדנטה.
דרך הכנה
- מנקים את האספרגוס מהחלק הגס וחותכים לחתיכות באורך 3 ס"מ לערך.
- מרתיחים מים עם מלח בסיר ומבשלים את האספרגוס עד שהתרכך. מוציאים ושומרים חלק ממי הבישול.
- מרתיחים מים עם 2 כפיות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אלדנטה. מומלץ לא להביא לדרגת רכות גבוהה יותר.
- תוך כדי הכנת הפסטה מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בתוך מחבת עמוק על אש לא הכי גדולה ומוסיפים את פרוסות השום והפטריות לטיגון קל עד להזהבה קלה של השום.
- מוסיפים את היין ו-1/2 כוס מנוזלי הבישול ומרתיחים. מאדים עד שחצי מהנוזלים התאדו.
- מוסיפים את השמנת ואת הפרמז'אן, מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם ומרתיחים.
- כשהשמנת רותחת, מורידים האש לבינונית קטנה, מוסיפים את האספרגוס, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת, מערבבים היטב, מתקנים תיבול עם פלפל שחור ומלח ומגישים.
- הצעת הגשה: בצלחת מרק, עם מעט פרמז'אן מגורדת מעל, עירית קצוצה ומעט פלפל שחור גרוס טרי.
הערות
מעדן קל מאוד להכנה ומאוד טעים לארוחה חגיגית ונהדרת.
ניתן לבשל עם פסטה מקרוני, עם פטוצ'יני רגיל, תרד או כל צבע שרוצים או עם פסטה מסולסלת. הכל הולך פה.
ניתן לבשל עם פסטה מקרוני, עם פטוצ'יני רגיל, תרד או כל צבע שרוצים או עם פסטה מסולסלת. הכל הולך פה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -