שטרודל אגוזים
14 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- בצק פילו
- 200 גר אגוזי מלך קצוצים גס
- כוס צימוקים
- 2 כפות דבש
- מיץ מלימון
- 50 גר מחמאה מומסת
- כוס סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
דרך הכנה
- מערבבים את אגוזי המלך עם הצימוקים הסוכר והקינמון .
- מפרידים את עלי הפילו ומכסים כדי שלא יתיבש. מורחים את העלה הפילו במחמאה ושמים מעליו עוד עלה פילו ומורחים ועליו שוב שמים עלה ומורחים במחמאה. שמים את התערובת האגוזים על שכבת העלים ומגלגלים. ממשיכים את התהליך עם שאר העלים. חורצים בבצק חריצים שיהיה קל לפריסה אחרי אפיה.
- שמים את הגלילות בתבנית ומכניסים תנור בחום 180 מעלות לרבע שעה.
- בנתיים בסיר על אש קטנה ממיסים את הדבש במיץ הלימון.
- מוציאים את השטרודל מהתנור ומורחים את הדבש על השטרודל ומכניסים חזרה לאפיה עד שהבצק מזהיב.
הערות
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד