צלי בקר בבירה שחורה ובצלצלי פנינה
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר סינטה
- 2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
- 2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
- 200 ג' פטריות שמפניון שלמות
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 1 גבעול כרישה חתוך לטבעות עבות
- 5 שיני שום
- 2 כפות קמח
- 1 ליטר בירה שחורה
- 2 כפות טימין טרי
- 2 כפות פלפל גרוס
- 1 כף מלח גס
- 100 ג' מחמאה מומסת
דרך הכנה
- מחממים תנור מראש ל-220 מעלות מסדרים את הנתח בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה מעל
- מפזרים מלח גס, פלפל גרוס, טימין ושיני שום.
- צולים את הנתח כ-10 דקות
- מטגנים את הבצלים בנפרד במחבת עם מעט מחמאה עד הברקה, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב
- מוסיפים את הבירה ומבשלים כ-30 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ-10 דקות .
- להגשה: מוצאים את הנתח מהרוטב ופורסים לפרוסות ,מסדרים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל. מומלץ לפזר מעל מעט בצל ירוק קצוץ גס.
הערות
מתאים להגשה עם פירה תפו"א או בתוך קונכייה של טורטייה פריכה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -