חצילים בחומץ של סבתא דייזי
כנכד לסבתא יווניה חצילים זורמים לי בדם

הכנה וקירור
דל כולסטרול

קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 3 חצילים בינוניים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ לערך
- 2 גמבות גדולות חתוכות לקוביות
- צרור פטרוזילה גדול קצוץ דק - ניתן גם כוסברה
- 5 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס חומץ לבן
- 1/4 כוס חומץ בלסמי מובחר
- 1/3 כוס שמן זית אקסטרא וירג'ין משובח
- מלח לפי הטעם
- 1/2 פלפל חריף מנוקה מהליבה והגרעינים וקצוץ דק.
- שמן זית רגיל לאפיית-טיגון החצילים.
דרך הכנה
- ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים על נייר סופג לכשעה.
- מנגבים כל פרוסה היטב במגבת נייר או במגבת רגילה.
- מורחים כל פרוסה משני הצדדים בשמן זית רגיל ומסדרים בתבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהחצילים מזהיבים-משחימים. יתכן ותצטרכו יותר מנגלה אחת של אפיה.
- ניתן גם לטגן בשמן במחבת, אבל אז יותר שמן.
- מעבירים את החצילים עוד שהם חמים לקערת עבודה גדולה. מוסיפים את כל המרכיבים ו-3/4 מכמות הפטרוזילה ומערבבים בעדינות לא לשבור את החצילים.
- מתקנים תיבול עם מלח. שימו לב שהמלחנו את החצילים בתחילת התהליך - לבדוק היטב מליחות לפני שמוסיפים עוד.
- אם אין מספיק רוטב, מוסיפים כ-1/2 כוס מים קרים.
- מעבירים לכלי החסנה עם מכסה, בוזקים מעל את שאר הפטרוזיליה ולמקרר ללילה לפחות.
הערות
יוצא נהדר. ממליץ בסנדביץ' לחם כפרי טוב עם גבינת פטה עיזים, פרוסת עגבניה ועלי בזיליקום טרי. מעדן מלכים ממש. או בפיתה עם שניצל חם וטרי, חומוס, טחינה ועגבניה וכמובן מעט סחוג. עם חומוס וביצה קשה בפיתה זה ממש סביח ביתי.
ניתן להוסיף את החצילים לשקשוקה - חבל על הזמן, לפסטה, על אורז, עם דגים ועוף או בכל דרך אחרת. חצילים אצלי הולך עם כל דבר ויש לי אפילו ריבת חצילים.
ניתן להוסיף את החצילים לשקשוקה - חבל על הזמן, לפסטה, על אורז, עם דגים ועוף או בכל דרך אחרת. חצילים אצלי הולך עם כל דבר ויש לי אפילו ריבת חצילים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- עוגת "עוקץ הדבורה" [אבי מ.] - עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -