Pesto
תפריט
ש', 23 נוב 2019, 01:31
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חמין בפפריקה עם כופתאות תפוחי אדמה

אפיית החמין בשכבות עם כמות נוזלים מתונה מאפשרת הפרדה בין מרכיבי התבשיל בהגשה.כופתאות תפוחי האדמה בגרסה זו מהוות תוספת טעימה ושחומה.    

מאת: פסקל ::: צפיות: 5087   

* תמונה להמחשה: By en:User:AlexMilkis, via Wikimedia Commons
חמין בפפריקה עם כופתאות תפוחי אדמה
15 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לכופתאות
  • 3 בצלים גדולים
  • 3 תפוחי אדמה גדולים או 6 בינוניים
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 וחצי כוס קמח מצה
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 וחצי כף מחוקה מלח
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור

לחמין
  • 3 כוסות שעועית לבנה (עדיף מסוג "ארגנטינית")
  • 20 תפוחי אדמה בינוניים וקטנים שלמים קלופים
  • 2 ק"ג נתחים שלמים של בשר הודו אדום ("שווארמה הודו")
  • או בשר בקר או גם וגם.
  • מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
  • ביצים קשות מבושלות בקליפתן (אם נשאר מקום בסיר)
  • סיר גדול ככל האפשר שנכנס לתנור אפיה, בעל מכסה עם סגירה טובה (יש לשמן את הסיר לפני ההכנה).
  • נייר אפייה לכיסוי

דרך הכנה
  1. תחילה מכינים את העיסה לכופתאות: - מרסקים במעבד מזון על הפומפיה הדקה את תפוחי האדמה המיועדים לכופתאות . - סוחטים מתפוחי האדמה את עודפי הנוזלים. - חותכים את הבצל לחתיכות קטנות מאוד. - מערבבים את תפוחי האדמה המרוסקים ואת הבצל עם כל מרכיבי הכופתאות לקבלת עיסה אחידה. ניתן להכין את העיסה מראש ולשמור במקרר עד לבישול החמין.                                               
  2. מכינים את החמין : שוטפים את השעועית, מתבלים במעט מלח, בפפריקה ובפלפל ומניחים במרכז תחתית הסיר המשומן .
  3. מתבלים באותו אופן את תפוחי האדמה הקלופים ומניחים בסיר על גבי השעועית, כך שתיווצר שכבה צפופה של תפוחי אדמה (הדבר ימנע ציפה של השעועית לשכבות העליונות של החמין).
  4. מוסיפים נוזלים באופן הבא:
  5. בכלי מידה של 1 ליטר ממלאים מים ומתבלים ב- 1 כפית מחוקה מלח, 1 כף פפריקה וקורט פלפל שחור. מוסיפים לסיר בזהירות את הנוזלים, למניעת ציפה של השעועית כלפי מעלה.
  6. חוזרים על הפעולה עד שמפלס הנוזל בסיר יגיע כדי סנטימטר בלבד מעל תפוחי האדמה (יש להקפיד לא להפריז בכמות הנוזלים, שאז החמין יוצא עיסתי).
  7. מתבלים את נתחי הבשר במלח, פפריקה ופלפל ומניחים אותם על גבי תפוחי האדמה.
  8. מביאים את הסיר לרתיחה על להבה גבוהה ומיד מנמיכים את האש (רתיחה ממושכת על להבה גבוהה עלולה ליצור עירוב של השעועית עם השכבות העליונות של החמין).
  9. כעת מכינים את הכופתאות: בעזרת צד כף יד רטובה גורפים מהעיסה (שהוכנה מראש) ליצירת מעין קציצה מוארכת ומחליקים אותה בעדינות אל הסיר על גבי הבשר. ממשיכים בהכנת הכופתאות והחלקתן לסיר עד ליצירת שכבה של כופתאות עם מרווחים ביניהן. סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים במשך מספר דקות.
  10. רק לאחר בישול של מספר דקות מכינים שכבה נוספת של כופתאות (וכך הלאה עד לגמר העיסה). כך תימנעו הידבקות של הכופתאות.
  11. אם נשאר מקום בסיר מוסיפים מעל ביצים קשות מבושלות בקליפתן (חמינאדוס).
  12. מחממים תנור ל-  95-100 מעלות צלזיוס כשהרשת ממוקמת בגובה הנמוך ביותר.
  13. מכבים את האש בגז, מכסים את פני הסיר בנייר האפייה (לסגירה יותר הרמטית) וסוגרים היטב את המכסה.
  14. מעבירים מיד את הסיר החם אל התנור ומניחים אותו על גבי הרשת.
  15. אופים את החמין בתנור במשך 12- 15 שעות. לא נוגעים עד גמר האפייה.
הערות

- הצעת הגשה: בסמוך לארוחה מומלץ להפריד ולהגיש את מרכיבי החמין בקערות הגשה נפרדות לקבלת מספר תוספות.
- טמפרטורת האפייה הרצויה עשויה להשתנות מעט בהתאם לסוג התנור.
- זמן ההכנה הרשום אינו כולל את זמן האפייה. יש להתחיל בהכנה ערב לפני ההגשה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
אין צורך להשרות את השעועית במים. די בבישול הממושך כדי לרכך אותה.
1
האם לא משרים את השעועית במים למספר שעות טרם ההכנה?
חמין בפפריקה עם כופתאות תפוחי אדמה By , 2010-09-06T18:42:53+03:00 חמין בפפריקה עם כופתאות תפוחי אדמה אפיית החמין בשכבות עם כמות נוזלים מתונה מאפשרת הפרדה בין מרכיבי התבשיל בהגשה.כופתאות תפוחי האדמה בגרסה זו מהוות תוספת טעימה ושחומה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - לכופתאות 3 בצלים גדולים 3 תפוחי אדמה גדולים או 6 בינוניים 3 כוסות קמח לבן 1 וחצי כוס קמח מצה 6 ביצים... Instructions: תחילה מכינים את העיסה לכופתאות: - מרסקים במעבד מזון על הפומפיה הדקה את תפוחי האדמה המיועדים לכופתאות . - סוחטים מתפוחי האדמה את עודפי הנוזלים. - חות...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר