Pesto
תפריט
ו', 20 ספט 2019, 22:18
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק עדשים כתומות

   

מאת: פסקל ::: צפיות: 4240   

* תמונה להמחשה
מרק עדשים כתומות
12 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 0.5 ק"ג עדשים כתומות
  • 4 ליטר מים
  • 1 בצל גדול
  • מספר גבעולי סלרי
  • 1/2 חב' כוסברה
  • 8 שיני שום 
  • 2.5 כפות מחוקות מלח
  • 2 כפות מחוקות כמון טחון
  • מיץ לימון טרי מלימון אחד
  • מעט שמן זית
  • מחבת לטיגון
  • סיר בנפח 5 ליטר
דרך הכנה
  1. שמים בסיר גדול את העדשים + 4 ליטר מים
  2. מביאים לרתיחה על אש גדולה
  3. מקטינים את האש לדרגה בינונית ומבשלים במשך 3/4 שעה.
  4. מדי פעם מרחיקים הקצף הלבן שנוצר בזמן הבישול.
בינתיים, בזמן שהעדשים מתבשלות מכינים במחבת תערובת לתיבול המרק:
  1. קוצצים דק את הבצל.
  2. קוצצים דק את גבעולי הסלרי.
  3. קוצצים דק את הכוסברה. (מי שלא אוהב עלים ירוקים במרק יכול לקשור את צרור הכוסברה בחוט, להוסיף לסיר בנפרד ולהרחיק מהמרק בגמר הבישול).
  4. כותשים את שיני השום.
  5. מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עם מעט שמן זית עד שנהיה שקוף.
  6. מוסיפים למחבת את השום, הסלרי והכוסברה + כמון טחון ומטגנים מספר דקות.
  7. לאחר 3/4 שעה מתחילת בישול העדשים מוסיפים לסיר את תערובת התיבול מהמחבת.
  8. מוסיפים 2.5 כפות שטוחות מלח. טועמים ומוסיפים מלח בהתאם לצורך.
  9. מבשלים עוד כ- 1/4 שעה.
  10. מוסיפים את מיץ הלימון למרק ומבשלים עוד מספר דקות.
הערות

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
למה מתכון ל-!30 מנות? זה מתאים אולי למסעדה.
מרק עדשים כתומות By , 2010-09-02T19:22:35+03:00 מרק עדשים כתומות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 0.5 ק"ג עדשים כתומות 4 ליטר מים 1 בצל גדול מספר גבעולי סלרי 1/2 חב' כוסברה 8 שיני שום ... Instructions: שמים בסיר גדול את העדשים + 4 ליטר מים מביאים לרתיחה על אש גדולה מקטינים את האש לדרגה בינונית ומבשלים במשך 3/4 שעה. מדי פעם מרחיקים הקצף...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר