בצק לפסטה ביתית
מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים

6 מנות
הכנה וקירור
דל כולסטרול

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 4 ביצים
- 2 חלמונים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית מובחר.
- מעט קמח לרידוד על משטח עבודה.
דרך הכנה
- מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע.
- פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים.
- מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.
- באם הבצק מעט רטוב יש להוסיף מעט קמח עד קבלת בצק יבש.
- מרדדים ולשים את הבצק על משטח עבודה חזק ע"י קיפול פנימה עם שורש כף היד וסיבוב ב-90 מעלות כ-10 דקות לפחות.
- לא ללוש פחות מ-10 דקות כי חלבוני הקמח וחלבוני הביצים חייבים להתערבב היטב ליצירת האלסטיות של הפסטה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- חותכים חתיכה לא גדולה מהבצק, מקמחים אותה קלות ומרדדים במכונת רידוד לעובי המתאים.מניחים על מגבת נקייה.
- עלים גדולים ללזניה או לריביולי, מלבנים ארוכים לפטוצ'יני ודקים למקרוני.
- מבשלים בסיר גדול של מים רותחים עם 2 כפות טובות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר עד שהפסטה צפה.
- מוסיפים לכל רוטב ובתיאבון.
הערות
לפסטה תרד מוסיפים 45 גרם תרד טחון. לא משנה באם הוא טרי או קפוא ומופשר.
זו אחלה של עבודת מטבח, שגם הילדים יכולים להנות מתהליך היצירה.
מכונת רידוד טובה ניתן להשיג בחנויות צורכי מטבח למסעדות. חברת אטלס היא מהטובות שבנמצא - ואני לא סוכן שלהם. אני משתמש במכונת רידוד ידנית - כל הכייף.
אפשר לייבש את הפסטה ולהקפיא, אך הכי טעים שהיא טרייה.
זו אחלה של עבודת מטבח, שגם הילדים יכולים להנות מתהליך היצירה.
מכונת רידוד טובה ניתן להשיג בחנויות צורכי מטבח למסעדות. חברת אטלס היא מהטובות שבנמצא - ואני לא סוכן שלהם. אני משתמש במכונת רידוד ידנית - כל הכייף.
אפשר לייבש את הפסטה ולהקפיא, אך הכי טעים שהיא טרייה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -