בצק לפסטה ביתית
מאוד קל, והכי טעים בבית - תענוג לעבודה עם הילדים
6 מנות
הכנה וקירור
דל כולסטרול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה או אם לא מוצאים
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 4 ביצים
- 2 חלמונים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית מובחר.
- מעט קמח לרידוד על משטח עבודה.
דרך הכנה
- מכניסים את הקמח לקערת עבודה ויוצרים גומה באמצע.
- פותחים את הביצים לגומה ומוסיפים את המלח, השמן והחלמונים.
- מערבבים לאט פנימה קמח עד שמתחיל להיווצר בצק, ואז מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד.
- באם הבצק מעט רטוב יש להוסיף מעט קמח עד קבלת בצק יבש.
- מרדדים ולשים את הבצק על משטח עבודה חזק ע"י קיפול פנימה עם שורש כף היד וסיבוב ב-90 מעלות כ-10 דקות לפחות.
- לא ללוש פחות מ-10 דקות כי חלבוני הקמח וחלבוני הביצים חייבים להתערבב היטב ליצירת האלסטיות של הפסטה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- חותכים חתיכה לא גדולה מהבצק, מקמחים אותה קלות ומרדדים במכונת רידוד לעובי המתאים.מניחים על מגבת נקייה.
- עלים גדולים ללזניה או לריביולי, מלבנים ארוכים לפטוצ'יני ודקים למקרוני.
- מבשלים בסיר גדול של מים רותחים עם 2 כפות טובות מלח ו-2 כפות שמן זית מובחר עד שהפסטה צפה.
- מוסיפים לכל רוטב ובתיאבון.
הערות
לפסטה תרד מוסיפים 45 גרם תרד טחון. לא משנה באם הוא טרי או קפוא ומופשר.
זו אחלה של עבודת מטבח, שגם הילדים יכולים להנות מתהליך היצירה.
מכונת רידוד טובה ניתן להשיג בחנויות צורכי מטבח למסעדות. חברת אטלס היא מהטובות שבנמצא - ואני לא סוכן שלהם. אני משתמש במכונת רידוד ידנית - כל הכייף.
אפשר לייבש את הפסטה ולהקפיא, אך הכי טעים שהיא טרייה.
זו אחלה של עבודת מטבח, שגם הילדים יכולים להנות מתהליך היצירה.
מכונת רידוד טובה ניתן להשיג בחנויות צורכי מטבח למסעדות. חברת אטלס היא מהטובות שבנמצא - ואני לא סוכן שלהם. אני משתמש במכונת רידוד ידנית - כל הכייף.
אפשר לייבש את הפסטה ולהקפיא, אך הכי טעים שהיא טרייה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת שמרים ופרג [אבי מ.] - עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.
- עוגת שוקולד ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד ושקדים טחונים ללא קמח בציפוי שוקולד.
- עוגת טורט שייש לפסח [אבי מ.] - עוגת טורט שייש אורירית.
- עוגת אופרה [אבי מ.] - עוגת שכבות ביסקוויט שקדים קרם חמאה ומוס.
- עוף ברוטב שזיפים [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] -
- טורט דבש [אבי מ.] - עוגת דבש מתובלת לראש השנה ולא רק.